?

Saya cuma nak tnya..pernah x mummy2 kat sini..pergi checkup perut..nurse cek..dia ckp perut kita kecik wlaupown dah 30 weeks..bila nurse ckp cmtu mcm down la jugak..?org len ckp..sy x kisah sgt..

45 Balas

Sama lar,skrg dkt 30week..ari tu nurse dtg ruma melawat..da dua nurse..satu nurse yg biasa sy jumpa dkt kk..nurse yg satu bole2 tnya..mana baby? Dia ingat sy suda bersalin..bab perut xnmpk.. Nurse yg biasa sy jumpa pun bgitau lar..sy bru sedang pregnant..papun, think positif ja..lgi pun baby first..ramai org kata baby first mmg perut kecil..yg penting baby sihat..

5y ago

Ya..papun yg penting ibu n baby sihat

Perut besar ke kecik.. atas badan masing2. Pergi buat scan tgk pembesaran baby. Itu lagi penting dr fikir nurse ckp perut kecik perut besar. Kalai pergi scan baby kecik, tu yang perlu dibimbangkan. So minta nasihat doc utk bagi baby kembang dgn sihat. Bukan fikir kata nurse smpai down. Emosi kena jaga sis

Perut besar x best sis.susah nak wak kerja.kereta xleh bawak sebab perut.kalau Tak rapat dgn strereng nanti kaki plak Tak sampai pedal minyak.rapat dgn stereng perut plak.bila Naik motor kaki plak bengkak nak menahan motor tiap Kali Kat trafik light.better kecik Dan baby ok dlaam tu sis.😅😅😅

Mcm sy klu org ckp apa pun sy abaikan je.. Nk buat mcm mna mlut org ni kita bkn leh ttup.. Kecik ke bsr ke kita bkn blh buat apa.. Jnji baby shat tu pun dh syukur Alhamdulillah.. Relaks je sis x pyh nk fkir sngt apa org kata.. Nanti x psl2 kita yg stress... Baby terganggu plak.. 😍😍😍

Ya betul sis lain ckp tu...jngn ambik peduli apa misi tu ckp...setiap tumbesaran bayi berlainan sis...ikut size uri babyi...asalkn bayi dlm sihat ok lar tu...mcm sy aritu gi kk check up kaki kembang sikit misi dh bising ...ckp tk blh kembang lar ..mcm mcm lar dickp...I just ignored 😊

Ikut perut jgk sis ..klo Saya ni Jenis kulit perut tebal ,tp masuk 18 bln jgk baru nampak perut .. sis jgn ambik kisah sgt apa yg nurse tu ckp ,janji sis sht ,baby sht ..doktor pn tkda ckp apa kan .. so delete apa yg nurse tu ckp dr memori sis ,sbbbuat semak je😂

xpun..even mmg perut kecik..😂 aslkn bby scan ckup berat sudah la ...kdg perut besar sbb mmg diorg gemuk..xpun air ketuban byk...🙄my mum la kte ..tp heaven lhaa perut kecik xpyh bli bju bru...still muat yg lelama ...yg best ttbe surprise...keluar dh bby...🤗🤗

5y ago

kan..sy da nk msuk 8bulan bju2 msih muat sb berat xnaik pn..

asalkan baby membesar macam sepatutnya xperlu risau.. perut saya pon ni dh 8bulan baru org perasan mengandung 😅😅.. berat pon naik xsampai 4kg sepanjang 8bulan ni.. tp doc kata baby ok je besar.. so dont worry apa org kata.. yg penting doc kata apa 😊

Abaikan je sis.. mlut dorang nii mmg mcm tu.. sja je nk ckp mcm2 dkat kita.. mcm sy hritu pun dy dok kata alaa kciknya perut... mommy pun kcik.. mesti anak pun kcik je... tgok2 beranak anak 3 kilo lbih.. alhamdulillah ... 😊 always be positive ye😉

Sy pon cmtu.. dh 35week.. tp Dr dgn Nurse ckp perut kecik..tp bg sy.. nmpk besar jee..mybe sbb sy bru ank prtme kot..tp alhamdulillah.. Dr ckp wlaupon perut 35week , kecik.. air ketuban, besar baby smue normal ikot week..berat bby pon dlm 2.2kg..