?

Saya cuma nak tnya..pernah x mummy2 kat sini..pergi checkup perut..nurse cek..dia ckp perut kita kecik wlaupown dah 30 weeks..bila nurse ckp cmtu mcm down la jugak..?org len ckp..sy x kisah sgt..

45 Balas

tak apalah perut kecik...comel apa perut kecik, nanti besar...sis susah cari baju...yang penting baby sihat....biasalah mulut nurse, kadang ayat2 diaorang buat kita down....biarlah diaorang nak cakap apa, yang penting sis dengan baby sihat2 saja

Klau sye Dr lak yg ckp.. Dr kta ukuran perut bby cm kcik ckit.. tp check up nurse, dia kta ok je, xde lah kcik pun.. sye 38w, 2mgu lpas Dr scan.. mgu dpan kne scan lg, sbelum due tuh nnti Dr kta scan lg skali.. hurm ntah lah.. 🤔🤔😣

Hmm sma sis...sy pon dah 31mnggu 2hari..tp perot kecik mcm org preggy 5bulan...tp nurse n doc ckp normal sbb sy ni mmng kurus...berat n saiz bby pon ok..saiz perot tu normallah..klau doc check xde pape...xperlu isau sngt...

Perut besar pun x best, senang nk bengkak kaki & pergerakan lagi bnyk terbatas.nak beranak nti risiko koyak banyak tinggi.sy dlu 34w(anak ke3) dtg hospital bhgian pac tu, boleh nurse tu tanya 'awak mengandung ke'😂

Aah mmg nurse kata gitu,,dia ckp xsesuai dgn week tpi as long as baby sihat nothing to worry sbb lme2 dh 30 lbih nnti ok je tumbesaran tu,,kdg perut kte ni xnmpk sgt mengandung,,bleh dh akhir2 bru jd bsar,,relax je

Sy plak..perut bsr tp baby plak kecik😅36 minggu berat baby 2218g..siap kene rujuk dr pakar..jgn risau..asalkan mmy n baby sihat Alhamdulillah..apa org nk ckp..biar la..kite kena positive jer

Positif lah mummy.biar lah nurse nk ckp perut kecik ke.janji baby sihat.sy pun kene jgk ade ckp muka hitam lah hidung kembang lah.lantak lah nk sempurna xdpt lah.sbb Allah yg bg.

Perut kecik janji baby dkt dlam sihat. Syukur😊.. Pengalaman saye pon mcm tuh jugak.. Bkn stakat nurse je ckp.. Smua org ckp.. Nmpk mcm tak mngandong.. Tau2 keluar baby😉..

pernah , ank frst perut da 7mth tp nmpk keci sgt . ikut bdn klu berisi perut nmpk bsr , klu kurus tu yg tk ktara sgt. tayah risau la sis , yg pntg bby aktif n sihat.. godblessyou!

5y ago

Kan..janji sihat & aktif..tp terasa sikit lah..sebb yg ckp tu nurse yg cek perut kite ni..org len x kisah sgt..ehehhehe..ten q 🤗

Perut kecik xsemestinya baby kecik. Perut esar xsemestinya baby besar. Knp nk down bila nurse ckp perut kecik? Relaks je jgn fikir sgt. Asalkan baby sihat alhamdulillah sis.

4y ago

Ye betul, saya 9bulan pun orang semua cakap eh betul ke xperasan la, kecik la, beranak keluar 3kg lebih.. Kecik xpe janji sihat xde apa apa msalah..