doktor lelaki

salam. mommy... perasaan mommy camne,, kalau doktor yg cek tu lelaki.. dia buka bju kita,, diaorang tengok puting kita. ok x.. memang macamtu ye mommy.. hhee just tnye je??? sbb first time...

47 Balas

Selalunya, dan kebanyakkan klinik samada gov atau private yang saya pernah pergi, kalau doktor lelaki mesti akan ada nurse tunggu sekali dalam bilik doktor tu... Kalau nak kena check apa2 nurse yang akan tolong... Saya pernah sekali masa mengandung, check up perut bulan2, kena bulan tu keputihan banyak dan haritu turn doktor lelaki, doktor nak ambil sample keputihan untuk hantar ke lab, tapi yang uruskan semua tu nurse... Doktor laki tak masuk tengok langsung. Pernah jugak sekali teman member ke klinik private nak check breast dia sebab ada ketulan, doktor lelaki jugak. Yang check nurse... Kebetulan memang ada ketulan, so untuk pastikan baru doktor lelaki tu masuk dan check sendiri ditemani nurse 2 3 orang jugak... Saya pon ada sekali dalam bilik tu... Hati2 dengan zaman sekarang banyak doktor yang suka ambik kesempatan...

Saya ada ketulan kecil, pergi check di hospital Assunta, pakar bedah doktor lelaki India, Dr Krishnan Dia check pakai tangan je, dia kata benda tu fibroadenoma Suami mintak nak masuk temankan tapi tak dibenarkan, kalau suami masuk dia mesti cemburu punya 😂 Dah lah bukak habis tudung, baju dan bra, disuruh berbaring, kedua2 tangan doktor menguli uli tetek saya macam uli tepung😂 Yang malunya bila puting tetek pun dia picit2, geli lah😂 Ada nurse saja temankan

Dh nak jd mmy tu jngn nak malu segan dgn dktr lelaki.. Sy dlu nk brnk ank prtama dktr lelaki yg cek laluan bwh smua.. Siap dia pesan jngn malu... First mmg malu nak kangkang..tp sbb nak branak buang kn je rsa malu.. Smasa brnk ank no 2 pn doktr lelaki jgk yg cek.. Cuma yg smbut dktr or misi pmpuan jak... Dh kewajiban mereka sis.. Jngn malu... Norml tu.. Klau dktr pmpuan smua bz, mmg tpksa lah dktr lelaki yg cek...

4y ago

dia pmya kes ni lain macm buka bju tgk tetek org waktu pragnant xde kait pon kn

pertama kali sy dgr perkara ni. anak pertama dgn doktor lelaki, x pernah pun dia tnya atau check breast. bukaan jln pun dia tak buat, dia serah pada nurse. doktor hanya bantu ketika saat bersalin dlm labour room je (potong bukaan laluan & jahit semula). terkini sy pregnant anak kedua juga doktor lelaki, perkara yg sama, doktor scan perut je n stp kali nk check dia akan kata sorry jika x selesa.

Pernah kne bleeding dan direct to emergency... Selalu klau x cukup kaki tangan doc, mmg doc lelaki amik alih... Time kne contraction g check klinik biasa pon doc lelaki jgk time tu , tpi dia mintak tolong doc perempuan buat... Doc tu baik cina... Then smpai kt laboor room... Doc cina lelaki jugak yg check bukaan kt bawah brpe cm sbb doc yg lain tgh smbut baby kt labour room yg lain...

4y ago

Tapi dia ni pergi swasta & based on story cuma check up biasa je. Rasa mcm doc tu ambik kesempatan. Sepatutnya kalau doc laki yng buat, dia kena panggil sorng atau 2 nurse untuk ade sekali. Kalau kk logic lh jugak alasan x cukup doc & nurse tapi kalau swasta, x logic

Kalau doc laki je yg ada kita blh tolak utk d periksa lg2 kalau klinik swasta ni...suami sy ckup xbg kalau doc laki yg cek kalau nk scan pon...ape2 dia akn pesan cri doc pompuan ... N cek breast ni masa nk buka buku pink je....lps2 tu xde dah nk cek breast.... Mcm boleh buat report je...atau awk crita je dkt suami trs trg...mnta pendapat dia nk buat apa dab kalo jd cmni

4y ago

Next time tanya nurse dlu doc laki atau prempuan ok....no komen psl xnk bgtau suami awk tu...sbb awk lebih knl suami awk cmne

Sy msa nk scan pnh Doc laki tpi msa tu pkp so byk klinik xbkak n xbuat. Tpi disebabkn excited sgt msa tu nk tgk baby 1st ..so sy pg lar 1 klinik ni tp lelaki..Doc nya ok dia just pgg machine scan tu sj n nurse dia yg assist utk hold kita punya seluar.. Tpi xdelar nk bukak baju pgg putin bagai maw kena libas dgn laki aq klu mcm tu😂

4y ago

ye kalau klinik lain bole kot. tpi poliklinik rozikin tu x bole... peneman kat luar...

Mcm pelik je. Selama ni semua doc perempuan yg cek. Kalau nk cek breast kita, nurse yg buat. Xde tengok pon. Just rasa/pegang utk cek ada benjolan ke x. Ni pon sekali je masa buat buku pink. Kalau doc lelaki nk cek pon, dia akn panggil nurse perempuan akn teman. Better hati2 sis. Jgn jdkan kita mangsa

4y ago

😥 haritu dia x minta nurse tmnkan, dia sorang je

Sis hati-hati ya lain kali. Takde nya doktor lelaki check breast siap pegang, selalunya nurse yg akan buat masa 1st time buka buku pink. Nurse saya buat pun banyak kali dia minta maaf sebab risau saya tak selesa, ni doktor lelaki & takde nurse teman memang lain macam dah sis 😥

4y ago

Lepas ni , jadi lagi mcm tu tanye .. doctor ni takde bini ke ? gatai sngt .. 🤣 geram tol aku , Lagi lah swasta , nk check , suami bole je masukkkkkk.. saya scan mase pkp .. suami bole je masuk.. lg2 law doc laki nk scan pape , mesti kene ad nurse sorang dua ..

Biasa nurse akan assist tlg checkkan (klinik kesihatan) Kalau appointment kt klinik swasta, tny dlu doktor lelaki/perempuan, or... Check time table dorg. Kita boleh pilih, kn... Kalau masa bersalin, tak boleh nk pilih la kecuali bersalin kt hosp swasta.