doktor lelaki

salam. mommy... perasaan mommy camne,, kalau doktor yg cek tu lelaki.. dia buka bju kita,, diaorang tengok puting kita. ok x.. memang macamtu ye mommy.. hhee just tnye je??? sbb first time...

47 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Kalo utk minggu awal kehamilan msa nk buka buku je misi yg cek dada. Selepas tu sampai la bersalin TIDAK ADA check dada. Walaupun dlm buku pink, ada bhg utk check dada pda weeks 20++. Tp, doc xkan check pun. Tetapi, bergantung pd klinik/hosp.

Awak p swasta klinik ke ospital? Klu klinik awak bole tukar la klinik lain. Klu ospital, punya byk gynae, Xkan ospital swasta ade 1 gynae ajer. Klu gomen tuh sy phm la xde pilihan. Tapi Kalau awak selesa dgn dokto lelaki, bole aje.

2y ago

Klinik ah..kalau saya xjadi je. Trus ckp xpela lain kali or gigih cari klinik lain. Tapi ikut keselesaan ah.

Saya kat hospital 4 hari kena induce sebelum bersalin. 4 kali dpt doctor lelaki yg berlainan utk seluk cek laluan. Nak buat cemana kan hosp kerajaan tak boleh nk pilih2 doctor. Ape yg ade tu lah kite dapat. Nasib lah.

2y ago

Bukak laluan tu lain citer🤣 Ni check breast & swasta

Kalau tanya perasaan tu memang segan lah kan, tapi nak buat macam mana kalau gov tak boleh nak kata apa lah.. Tapi alhamdulillah masa buka buku pink hari tu doc perempuan yang cek breast saya..

Sy first time buka buku pink.. Nurse yg cek pyudara tu. Msa scan je Doktor yg buat tp awal2 nk selak bhagian prut tu nurse jgk yg buat.. Doktor msuk msa scan je sambil nurse ada kt tepi

Selalu nya check breast ni utk tgk ada ketulan dkt breast tk mse prgnt.. tkpelik sbb saya pn kena.. cuma tula dia lelaki segan sikit la.. tp make sure ada nurse teman n tgk..

2y ago

Nurul : Samada hormon or ketulan.. mcm gumpalan tisu.. mse first checkup mmg doc or nurse akan check area breast tktau la kalau tmp lain.. kalau tkde ketulan dikira ok la.. kalau ada kena bgtaunnurse dorg akan pantau samada benjolan hormon or kanser..

Klu sya mmg tak ok..kat kk pun even appoitment kita dgn doktor lelaki tapi utk check2 semua tu biasa nurse yg akan buat.kat swasta pun akan cari klinik yg doktornya ppuan..

2y ago

oh cam tu,, tpi ni doktor lelaki tu just sorang. x de peneman nurse 😐

saya hari tu dr tu minta izin nak cek, saya kata xnak. nak pompuan cek 😅 gila ka setakat nak cek benjolan kat payudara wajib llki.

2y ago

🤦‍♀️🤦‍♀️

ermm biasanye jika doktor laki yng cek kita akan ade peneman nurse 2org .. better jngn bgi jika berduan di dlm tnpe nurse agak bahaya sis

2y ago

Jgn2 nak amik kesempatan tu.. Dokter laki takkan bersendirian dgn patient klw nak cek bahagian dada atau bawah. Mesti nurse masuk sekali.

Kalau sy mmg xbagi la.. Lagi2 nak kene cek breast sy mmg xrela.. Haha klu xde doc pompuan sy mintak postponed.. Hehe