Ada kantung tapi upt negative

Hi... Nak tanya korang.. Minggu lps sy g klinik.. Since sy delay period dah 3 hari, muntah2,suhu tggi, perut bloated, skit pinggang semua... Tapi sy buat test upt negative.. So doc scan dia kata ada kantung.. Janin x nmpk... Possible x ada kantung tp upt negative? Sy check darah beta hsg kat klinik lain.. Doc lain ckp x pregnant..

10 Balas

2 minggu lg cik cuba test semula .. sy last period 13.01.2022, lpas tu 18.02.2022 sy buat test sendiri -ve, pada msa yg sama sy +ve covid. 23.02.2022 sy msuk wad sbb perut sy keras & sakit .. bila Dr scan kata mcm ada ketumbuhan sbb buat urine test kt hospital -ve . alhamdulillah smlm sy tergerak hati untuk cek sendiri sbb da beberapa hari sy sakit kepala & cirit birit , tgk naik 2 line, terus g klinik dr buat scan, tp scan nmpk kntung je kecik, dr ckp da 6minggu ... dr soh sy berjaga & 2 minggu lg baru scan untuk tgk janin.. moga allah melindungi semuanya 😚

2y ago

msginger alhamdulillah .. blh je scan tu .. kalau x nmpk dr akn bg tarikh lain

Sama macam saya dlu sis.. Perut kembung.. Pinggang sakit.. Loya.. Test upt samar.. Tapi bila bawak ke klinik.. Die cop negatif.. Tapi scan.. Rahim dah bulat.. Macam ada kantung.. Tapi die x bg berharap.. Sbb die kate mungkin rahim bengkak.. 2 kali cop negatif dlm mase 2 minggu.. Seminggu lepas tu.. Miscarriage.. Sedih rase.. Sbb x dapat jawapan yg betul dari klinik..

Sama mcm sy.. Prgi klinik sbb pinggang sakit sgt.. Perut pn nmpk makin besar.. Sblm pegi klinik dh buat upt kt rmh, negatif.. Mnta doktor scan, doktor kata dh ada kantung.. Buat upt skali lg kt klinik, tetap juga negatif.. Bdn pn rasa panas je tp x demam.. Jd sis skrg mcmna.. Mmg pregnant ke?

4y ago

skg mcm mana sis? upt dah double line belum?

Sy dlu pregnant..12w tp upt -ve...cek darah positif pregnant scan pun dah ada baby.smpai kandungan 20w bru +ve..pregnant ni xsama dia..yakin dan doa je..yg penting think positive..Allah perancang segala sesuatu.

2y ago

Sis 12w bru upt detect yee

Possible gak tu.doc scan dah ada kantung maknanya puan prgnnt.kin puan dlm 4w kot.cuba puan upt kat umah.

4y ago

Baru lagi tu sis.. Tunggu 12w sis buat upt balik.. Jangan lasak².. Jgn makan benda yg tajam²..., mcm saya mula² hamil... Nampak kantung je... Doktor suruh dtg 12w blik nk scan nampak baby ke x... Sekarang dah 20w 1hari

Beta HCG berapa result dia? Ade org jenis lambat upt detect +ve.. masuk 3 4 bulan baru jadi +ve..

Sama dgn sy.. Nak nangis je rasaaa 😭😭 tgok upt pun xtau la nk buat lg ke x..

4y ago

Sy miscarriage.. Trun drah period..

Hri tu sy dah miscarriage.. Trun darah... Moga pkp nie ada rezeki lgi

Nie gmbr kantung..

Insya allah ada keajaibannya nnt