Upt Negative & Kurang Syptoms Tapi Pregnant

Hye assalam, saya nak tanya ada tak ibu ibu mengandung yang pernah alami situasi seperti tajuk di atas ? Jumpa doc check upt negative tp bila scan, ada baby. Atau upt and scan negative tp sebenarnya preggy. Soalnya saya lewat haid dh 22 hari. Tapi upt negative, doc suh datang lg 2 minggu untuk check upt smula and saya minta untuk scan sekali. Sebab ibu mertua saya, time dia mengandungkan suami saya lps 6 bulan baru dia tahu yang dia mengandung. Sebab sepanjang sebelum dia tahu tu, dia dah banyak kali pergi klinik, klinik check negative, nk buat scan doc x bgi sbb mmbazir katanya. Sekian, hanya ingin tahu pengalaman masing2.

2 Balas

Pengalaman sy tau sy pregnant melalui test darah. Bila buat upt, semua negatif. Sy dah pegi banyak hospital dan klinik masa tu tapi semua negatif. Masa tu sakit mcm senggugut tapi lagi sakit. Pegi hospital doc suspek appendicitis dan nak buat surgery dah tapi sy mintak discharge. Pegi hospital private, buat upt dan test darah, baru tau rupanya pregnant dah 4w

Selalunya check darah je baru betul2 kita tahu kita preggy. Kalau upt ni kadang2 hcg kita tak dapat nak detect. So biasanya kita digalakkan utk check darah terus.