Ayam goreng Mcd

Hi moms, Saya nak kongsikan pengalaman mengidam ayam goreng mcd. Nak dijadikan cerita, si suami beli la jadi saya makan seketul hnya utk memenuhi syarat mengidam. Bukan ayam regular tapi yg spicy. Ayam mcd spicy ni pedas dia mengalahkan ayam kfc tapi kerana nyawa nak makan kan so kita makan jela. Sebelum ni doktor dah pesan jgn makan benda pedas takut baby x tahan. Ayam seketul tu pon saya x makan hbis cuma stgh ari breast dia sja tapi tula penangan dia 2 ari saya cirit birit. Ari ke2 tu baby dah start kurang gerak. Saya cuba usik dia pon mcm lemah jer dia gerak. Suami pula tgh kerja. Dalam fikir jangan lah si kecik ni afa apa2. Cirit birit x henti2. Saya pon jd lemah xada tenaga. Dalam hati saya menyesal tak sudah sebab makan ayam tu. Saya dah berkira2 nak pergi hospital kalau suami balik kerja. Masa suami balik tu saya suruh suami bercakap dan usik2 baby. Lega rasa hati saya dan suami bila baby aktif balik lepas dgr suara dady dia. Dady dia cium belai dia baru la dia tendang2, sengit sini sana. Suami kata ini 1st and last makan ayam tu. Lepas ni no more dah. Saya pon iyakan. Takut ada apa2 kat baby. Sekian

15 Balas

Oh ada kesan x bagus ke mkn pedas time preg? Ms sy preg dulu, almost everyday sy mkn pedas. Kalah pedas ayam mcd. Baby sy xde pula slow gerak... Mkn aktif gerak adalah. Smp x blh tidur mlm ke 4 am. MIL pesan klu x nk byk gerak aktif, kurangkan pedas. Ms sy 3 bulan, mrng sickness stop. Bgn je pagi tu, sy mengidam mcm2. Termasuk bnda2 masam. Itu ini sy telan smp sy cirit birit dua hari. Meletup pnya cirit... Husband x berani guna tndas pendek cerita. Tp alhamdulillah kandungan ok. Sy risau juga time tu. Tp spnjg sy preg, sy perasan sy x blh mkn betik. Masak atau muda. Sakit perut semcm tp xde pula nk ke tndas. Dua kali je sy mkn time preg tu.