Spotting coklat

Hai korang, nak tanya.. kalau kluar warna coklat mcm ni normal ke tak ye ? Sbb sebelum ni ada kluar lendir coklat jgk tapi sikit je & saya dh prgi klinik utk scan.. dktor bgitau normal & kantung msih blum nmpk. Skrg sye 6w+.. lpastu hrini kluar mkin bnyk mcm ni . Ni normal atau kene terus prgi klinik? Sbb sye xde rse sakit pon

Spotting coklat
16 Balas

saya jadi mcm sis, saya terus ke klinik, and klinik terus buat surat ke kecemasan, sbb tak nmpk baby bila scan biasa smpi hospital check by vaginal Tvs by specialist, baru nmpk baby , plus terkejut, ade 2 nyawa😂fuh suprise betul tahun ni🤣 Jadi kena makan duphaston, ubat kuat rahim, now tak bleeding dh , cuma still kena on duphaston sbb dalaman masih ade bleeding, bahaya , boleh keguguran , jadi wajib makan duphaston

Better g klinik .. xnormal .. sbb sblm ni pun sy mcm ni jgk.. 6week pun x nmpk lg .. hari2 spotting smpi .. smpi 3 kli repeat scan tiap minggu still xnmpk .. lps tu refer hsptl rupanya ectopic pregnancy.. doc ckp nsb baik x pecah n dtg awl.. klu x lg risiko.. sorry bkn takut kan hopefully bkn ectopic laa .. ni based on my experience

6weeks kluar darah beku seketul..lepas tu terus keluar spotting selama 6hari..p scan Dr cakap kandungan cantik ja..hari ke 6 tu keluar lagi darah beku seketul..lepas tu xda dh spotting tu..xdak rasa sakit apa2 pn..tunggu repeat scan 7hb ni..harap awak dan baby baik² ja..in Sya Allah Aamiin

Bagi sy xnormal la..sy dlu cmni gk, Dr ckp normal selagi xbleeding drh merah..last2 ggur..baik awk pi klinik la mtk ubat kuatkn rahim..tkut ancaman kguguran..mmg xde rasa sakit pon tp spotting tu blh kata tiap hr kuar

2w ago

awak keluar berapa lama darah coklat tu?

sy dulu keluar spotting cmni .sy siap tggu 1w(spnjg 1w tuu spotting tetap ada)..yelah..ikut sgt org kata kadang kalau spotting stkt coklat² ni normal lagi...skli lepas 1w g scan...baby dah takde heartbeat..masa tu 13w..😌

2w ago

sy pulak takut tgk komen awak ni dr pun ckp normal tapi dh nk masok 3minggu keluar coklat tu dr cuma bgi ubt kuat rahim je .

sy ada pengalaman sebaik nya terus p ke hospital kecemasan nti diorang akan scan perut awak dulu.. klau dri atas x clear diorang akan cek melalui bawah.. diorang rujukan awak dgn pakar O&G..

sy pun mcmni dh nk dekat 3 minggu tiap hari kluar dr scan dia ckp ada jntung smua tu tapi dia bgi ubt kuatkan rahim dh mkn pun still ada lagi sy pun xtau nk buat mcm mana dh .

G klinik terus sis klu doc ckp normal juga x bgi apa2, try to get second opinion. Anything yg mcm ni during pregnancy mmg x normal. Kecuali klu dh nk dkt bersalin tu lain

ya btoi sis..btter p ospital..klu spotting awl pegnen ni dia nmpk coklt trang mcm nk drh dh..klu still kluar 2,3 ari lps 2 tkut ancman utk mscrriage..

makan ubat kuat rahim sis . sya first pregnant abai doc kata normal last2 gugur . second pregnancy dpat tau terus mkn ubat kuat rahim

2w ago

sy pun sekarang Ada sikit spoty coklt..doc Gomen xsuggest pon buat kuat Rahim..sy pun xfaham kenapa..doc bg mc je..doc refer sy pada pakar