Ayam goreng mcd 3x spicy??

Assalammualaikum, kandungan saya 36weeks. Boleh ke makan ayam goreng mcd 3x spicy tu? sebabnya terliur dan teringin sangat bila tngok org makan. Tapi takut pula jadi apa apa masalah??

20 Balas

Saya bekas pekerja mcd. Mohon jangan makan ayam 3x spicy. Orang pregnant tak boleh makan. Ayam tu bukan pedas natural, ada bahan dalam tu. Kalau orang biasa pon sampai nak kena buasir sebab pedas sangat sampai ada yang gastric, apa lagi orang pregnant. Memang kita mengandung kadang nak makan macam². Tapi tak semua kita nak tu kita boleh makan. Dah 36weeks tu jaga pemakanan sis, bila² boleh terberanak. Jangan ikutkan sangat rasa hati tu.

saya dah mkn 5x dlm sebulan ni. kandungan 12w alhamdulillah takde apa². saya mmg hantu pedas dari dulu. tak tahan terliur sgt tengok org mkn. tapi dlm 5x makan tu, hanya sekali je dpt yg betul² pedas tahap berpeluh. yg lain tu biasa² saja. ikut nasib juga dpt ayam yg mcm mana, sbbnya benda baru. perap pun tak sekata mana. tu jadi ada yg pedas ada yg tidak. makan sekadar hilangkan terliur je hihi

5y ago

Itulah, kempunan sangat. Nanti kang baby keluar ngences pulak tak dapat makan huhuh 🤣🤣🤣

sy pernah try mkn ayam 3x spicy tu dgn nugget dia yg tbaru yg spicy jgk tu.. xtahan.. bkn xtahan pedas tu.. tpi xtahan lepas mkn tu panas dlm perut.. xleh dduk.. xleh tdo.. muntah pn kluar pedas2 tu semua.. kesian lak kt baby dlm perut..msa mkn tu masa 15w..mnyesal mkn pn ada.. tobat xnk dh..

4y ago

mgkin sy yg xblh kot

Bolh je sis klo nak makn...tgk juga ats org klo than xd apa2,klo xthn blh cirit birit .tpi klo nk rsa blh je kang trliur plk bbynya nti..ari tu saya tringin nk mkn,sy mkn je ms kandungan 28weeks..

Kalau boleh,jangan... di akhir2 ni... . Kalau tringin sgt rsanya tu,try la secubit.. hilangkn rsa,jgn mkan habis.. yg tak preg pun ditimpa bencana apatah kita yg preg ni sis.. Arrr...

5y ago

Ye sis. Kdg2 seksa jga klau tk bleh mkan apa yg kita nk.. tp kalau mkanan tu agak "tdak dgalakkan",baik jgn sksa diri hmm

Makan pedas waktu dh nak bersalin ni bahaya.. sy mkn ayam goreng mcd spicy waktu 37weeks utk dinner, pukul 4am start cirit birit, baby lahir esoknya..makanan pedas boleh induce labor rasanya

4y ago

Oo..

Klau boleh jgn la sy mkn cirit birit ,pedih ulu hati dada sakit nfas pndek.petama dan trakhir cube,time tu sy blum pregnant lg amik mse nk baik ..skrng mkn yg pedas biasa je

Sy mkn yg spicy biasa tu je sbb trgn sgt hehe. Hbsla 2,3 ketoi gak. Dh x ngidam haha. Pastu trus mnum susu cpt2 spy prut x meragam. #35weeks

Rasa sikit je dlu kot, buat hilang rasa teringin tu.. Klu kebal, xpe xde hal. sy pun msa pregnant kuat mkn pedas jgk 😂

Samalaa.. Tgk org mkn cm teringin 3x spicy tu.. Tp sy mkn yg spicy biase je.. Tp ttp teringin nk rase jgk 3x.. Skrg 35w