Ayam goreng Mcd

Hi moms, Saya nak kongsikan pengalaman mengidam ayam goreng mcd. Nak dijadikan cerita, si suami beli la jadi saya makan seketul hnya utk memenuhi syarat mengidam. Bukan ayam regular tapi yg spicy. Ayam mcd spicy ni pedas dia mengalahkan ayam kfc tapi kerana nyawa nak makan kan so kita makan jela. Sebelum ni doktor dah pesan jgn makan benda pedas takut baby x tahan. Ayam seketul tu pon saya x makan hbis cuma stgh ari breast dia sja tapi tula penangan dia 2 ari saya cirit birit. Ari ke2 tu baby dah start kurang gerak. Saya cuba usik dia pon mcm lemah jer dia gerak. Suami pula tgh kerja. Dalam fikir jangan lah si kecik ni afa apa2. Cirit birit x henti2. Saya pon jd lemah xada tenaga. Dalam hati saya menyesal tak sudah sebab makan ayam tu. Saya dah berkira2 nak pergi hospital kalau suami balik kerja. Masa suami balik tu saya suruh suami bercakap dan usik2 baby. Lega rasa hati saya dan suami bila baby aktif balik lepas dgr suara dady dia. Dady dia cium belai dia baru la dia tendang2, sengit sini sana. Suami kata ini 1st and last makan ayam tu. Lepas ni no more dah. Saya pon iyakan. Takut ada apa2 kat baby. Sekian

15 Balas

Oh ada kesan x bagus ke mkn pedas time preg? Ms sy preg dulu, almost everyday sy mkn pedas. Kalah pedas ayam mcd. Baby sy xde pula slow gerak... Mkn aktif gerak adalah. Smp x blh tidur mlm ke 4 am. MIL pesan klu x nk byk gerak aktif, kurangkan pedas. Ms sy 3 bulan, mrng sickness stop. Bgn je pagi tu, sy mengidam mcm2. Termasuk bnda2 masam. Itu ini sy telan smp sy cirit birit dua hari. Meletup pnya cirit... Husband x berani guna tndas pendek cerita. Tp alhamdulillah kandungan ok. Sy risau juga time tu. Tp spnjg sy preg, sy perasan sy x blh mkn betik. Masak atau muda. Sakit perut semcm tp xde pula nk ke tndas. Dua kali je sy mkn time preg tu.

saya waktu pregnant hari hari mesti kena makan pedas kalau tak saya rasa macam tak lengkap hidup haahahha sedangkan saya ni jenis memang tak tahan pedas langsung before pregnant.. maggi kari tu pun saya dah cakap pedas hahahaha tapi time pregnant cili padi memang hari hari kena ada

3y ago

hahahahahaha sama la saya pun baby boy

Huhu klu awk jnis xmkn pedas, better elakkan. Sy plak jnis yg suka pedas. Spnjang pregnant ni dh bberapa kli dh mkn ayam mcd spicy. Klu bli ayam gunting kt psr mlm pn request extra spicy. Klu bdn xtahan, mkn sikit jela buat hilang mngidam.

saya makan ayam goreng mcd spicy dgn nasi lemak dia tu bulan mei 2019, cirit birit n terus beranak..nasib baik baby dh 39weeks masa tu..kalau awal lagi xtaula mcm mana..tp skrg kalau makan dh xrasa pedas sgt mcm xpuas hati pulak..

Baru je makan tadi... Tapi tak pedas mcm dulu2.. Pedas manja2 je.. Saya pernah makan sambal kicap dari gerai goreng pisang crispy.. 3 kali saya ceri bery ... G scan.. Baby okey je.. 😂😂😂 taubat lah nak makan yg extrime pedas...

Saya Awal² Pregnant Dulu Selalu Makan Samyang , Meggie Pedas Giler , Nenas , Air Gas .. sbb Tak tau pregnant time tuhh .. nasib janin kuat .. waktu scan doc kata baby terlalu active .. sampai sekarang .. sekarang dah 24 weeks ..

saya baru lepas makan ayam tu , sbb teringin sangt nk mkan jadi suami belikan , betul mmng pedas lepas je makan perut terus sakit sejak prgnnt ni tak boleh makan pedas , sblum ni ok je hari2 mkn pedas 😅

Ayam goreng mcd spicy tu memang boleh buat cirit birit puan. Member sy time preggy dikatakan hari2 dia makan 3 ketul rasanya. Tapi dia okay. Ada orang memang tak boleh. So lepas ni hati2 ye.

4y ago

Oh perut awk jenis sensitif. Yelah paham ngidam kan. Lepas ni be careful ye puan.

ayam goreng spicy mcd mmg fevret saya sblm prgnnt. time prgnnt nak makan tapi takle masuk ! jd xpenah la beli spnjg prgnnt tu 🤣

Sya krja at mcD '' dan suka sngtt makn ayam spicy mcd cuma semenjak sya pregnant ni mcm xad mood langsung mw mkn tu ayam🤭🤭