Lotion strech marks

Nak tanye ibu2.. ada sapa2 pernah guna lotion stretch marks yg ni x?? Ok x?? Atau ibu2 guna brand ape? Ada effect apa2 ke dekat bby kalau pakai lotion ni hari2? #12weeks #firstmom

Lotion strech marks
28 Balas

Saya pakai brand Palmer ni dari tahu mengandung sampai sekarang dah 7 bulan. Dah banyak botol dah beli. Sapu setiap malam sebelum tidur. Pagi lepas mandi saya sapu aloe vera. Alhamdullilah, perut bersih takde stretch marks. Misi dengan doc pun tegur perut bersih. Tapi ini depends pada orang tau awak. Saya perut kecik. Kalau perut besar tu, 1, elakkan garu perut kalau gatal. Gatal je sapu aloe vera. Jangan garu. 2. Stretch mark ni kadang kadang dia by genetic. Lotions Palmer yang dalam gambar tu dua bukan lah avoid stretch marks at all. Tapi dia kurangkan only. Macam saya cakap, dia depends pada orang.

I kan, ada lotion ni masa anak first. Ok je bau pun ok. Tapi tak pernah pun consistent. Sampai anak no 2 ni lagi lah. Tak beli apa lotion pun. Masa birthday je colleague bagi almond oil dari L’occitane. Best gila sbb bau dia therapeutic. Keberkesanan kedua2 cream / oil ni pun tak pasti sbb bukan pakai selalu pun. Cuma nak bgtau, stretch mark tak boleh hilang, cuma akan pudar tu pun makan masa. Nak elak stretch mark jgn bagi ada pressure lah kt kulit contoh jgn garu2. Sapu2 oil dgn lotion ni, untuk manjakan diri ok lah

saya kadang sapu bio oil, kadang sapu aloe vera cream. apa2 yg moisturising boleh je. pregnant kali ni kurang naik stretch mark walaupun perut besar. pregnant first dulu naik stretch mark 3rd trimester sebab awal2 tak nampak perut, tapi hujung2 tu perut membesar mendadak jadi skin tak sempat nak stretch elok2, dia pecah (air ketuban tiba2 banyak etc). sebenarnya stretch mark ni mostly genetic, kalau dia naik, naik juga. cuma boleh kurangkan dengan sapu apa2 yg moisturising, and jaga badan jangan bagi naik mendadak.

depends jg. ad yg jdi ad jgk x jdi. sy guna brand ni jugk. tpi lepas melahirkn baru guna😂😂 tp lma kesan dia, x hilng total. bks stretchmark msh ad cuma jd wrna putih dh x merah/purple cm tu.. klo guna msa pregnant, x semestinya nti xda strechmark. ikut org. ad yg x pkai ap2 xda pon stretchmark tu.. klo nk guna, try je sis. 😄 ataupn dpt nsihat nurse/doc dulu bfore use

sy pakai cream stretch marks kat perut, hari2 dr awal tahu pregnant sblm perut membesar. bersalin 39w4d perut tkde stretch marks. wallahualam sbb krim ke mmg jenis tkde. kat peha tak pernah letak apa2, situ ada stretch marks. lepas bersalin lepas berat kembali asal stretch marks dah tk nampak, tp bila berat naik masih ada kesan tu

Saya🙋🏻‍♀️ Bau lotion ni wangi, bau butter. Saya suka dan tak melekit. Takde apa2 effect sebab yang ni pregnancy safe. Up to you nak pakai brand apa pun. Yang penting keep moisturizing your skin. Ada strecthmark atau takde strecthmark tu bukan main concern sebab ianya normal. Bergantung pada genetik juga.

Saya pakai brand mamachoice stretch mark masa 6weeks.. lepas bersalin baru nampak merah2 siket kat bawah perot.. tak banyak pon.. sampai CL urut saya cakap perot cantik tak banyak naik stretch mark..siket ja.. Alhamdulillah.. Depends indvidual la.. Ada orang takde langsung..ada orang naik banyak..

tergantung pada badan dan pembawakan. macam saya asalkan tak garu elok je tak ada stretch mark ada part saya garu keluar stretch mark. kali ni saya just sapu minyak kelapa dara tropika untuk bagi kelembapan supaya dia tak terlalu kering yg jadi punca muncul nya strecth mark tu.

Hi I pakai ini and oil dia. Jadiii. I focus kat perut and tak sapu tepi pinggul tu, kat perut memang pudar. Memang nampak beza so I think oil palmer berkesan. I start pakai dari awal pregnant sampai 7 bulan sekarang. So kena consistent

saya pakai dari awal pregnant, now 31w so far belum nampak kemunculan stretch mark tuu, bagi saya best, dia punya texture tak minyak and cepat kering. cuma husband saya kurang minat bau, dia kata pelik haha