Selalu sangat macam ni kan?

Hi mommies🧏‍♀️🥰 Siapa macam min waktu sepanjang kehamilan, asyik-asyik nak pergi tandas😥😓 Lagi-lagi dah hujung trimester tu😕😩😞 Rasa macam tak nak keluar toilet pon ada 😅 Siapa sama macam min cecuba komen dekat bawah🙋🏻👇

Selalu sangat macam ni kan?
122 Balas

saya lah tu..awal trimester sekarang ni. kalau byk minum air, aduhai x larat ke tandas. gap sejam x minum air, baru lega sikit tak rasa nak ke tndas. anak first n second payah betul nak kencing nak2 time check up..masuk anak ketiga ni asik kerap ke tndas jer. bertabah lah😂🤣

🙋‍♀sama ar rs mcm xnk kuar tndas daaaaa.....bila ty doc cakap normal...kalo terbatuk @ bersin mst kuar air kncing jg wlpom sikit... Tido malam pon xpernah lena sbb dok bgun kncing ja..hummmmm..pengorbanan

4y ago

Kan. Inilah pengorbanan ibu yang kadang orang lain tak nampak kan😌

balik2 na ke tnds , ddk kjp atau baring kejp mst nak ke tnds . apa tah lg kalau bejln² x lari cri tnds ..kalau mlm pn sblm tidur xsah ke tnds saja ..kalau bole na sty jak d tnds tu 😅😅

4y ago

ya tulaa , mcm smlm tu , bgn terpksa bab tlmpw mengantuk . kang terkencing kat tilam pyh lg hehehehe ..tula asal mau tkncing mst cpt² p toilet , da kncing mau tkncing lg ..😅

saya pun.. dari awal sampai laa dah nk bersalin.. kdg tu bila bersin atau batuk pn sampai terkucil jadi masalah jugak bila waktu nak solat tiba2 batuk atau bersin..

Saya... tp bgs kita pregnant ni minum air masak byk .. xd kena sembelit ... xpa lah pergi toilet 50 kali sehari pun .. cuma masa tdo la x tahan. Kacau tdo 🥱🥱🥱

sy bile tiba waktu tido je msti berkali2 nk g tndas .. dh la tndas ngn bilik jauh , aduhaii .. penat nk ulang alik je .. tido pun tergngu

Sma lah... Rasa mcm nk trkencing... Tp x de pn... Skit2 jer.. Klo tdo mlm tu kna pkai pempes.. Sbb trkencing dlm sluar 😂

4y ago

Kannn! Kadang setitik dua je hmm sedih je bila dah ke toilet kadang😅

Sekarang tengah alaminya. Hm penat sngt ulang alik tandas. Kdg keluar setiap setengah jam husband kena stop cari toilet. Hukhuk

4y ago

Kannn. Kadang kesian dkat husband tapi tu lah nak buat mcm mana kan😔

Sy hujung² tula bilik dgn toilet jauh ..rasa mcm nk angkut je toilet tu msuk bilik 😂😂 kadang tk smpt ke tandas

3,4 hr sblm bersalin hr tu..memang kerap ke toilet..pelik pulak rasanya..selalu sembelit..ni senang je membuang hu..hu...

4y ago

Kann lagi dah nak bersalin mesti lagi kerap ke toilet😌