Siapa pernah macam ni?

Hi semua 🤗 Min kan selalu sangat dalam situasi macam ni tau😥 Waktu nak suap makan masuk dalam mulut, time tu lah baby min nak menyusu jugak😟 Jadinya macam tu lah mommies😩 Siapa pernah macam ni? Ke min sorang je🤔😓😫

Siapa pernah macam ni?
85 Balas

Saya☝️Bkn time nk mkn je min😂😂😂penah alami ms.tgh solat ank msuk dlm telekung claims susu..😅😅😅✌ms mak ea nk sujud atau duduk tahiyat je dia bertindak..ikut mana sempat..kekdg dia trus duduk ms kita tgh duduk......abis2 bila tgk dia dh stat baring dkt sejadah ms otw nk sujud..means tgh tggu n stnby nk peluk xbg lepas sbb nk susu..mkin bsr mkin pnjng akalnye..😂😂

Saya🙋.. Bru je nk mkn msuk mknan dlm mulut mse tu la ank dtg mntak nk mnyusu..kdg2 kalau Bru nk mula nk msk ank dtg nangis2 smbil garu2 kepala tnjuk Tanda nk tido la nk susu pdhal bile da bgi susu xde pun nk tido atau mnyusu sgt..hehehe aish sabar je la dgn bnyk akalnya🤭😁🤣

sya pun pernah waktu ank first lepas ank ke2 teda la mcm tu suda sbap nnk ada pesan juga waktu mkn jgn gendong ank boleh gendong tapi jgn jatuh kn nasi dekat badan dia klu terjatuh nasi dekat badan baby setiap kali kita mkn dia akn menangis

Sya slalu mcm tu.. Tdurkan ank dlu,baru mkn.. Time2 nk suap mknan ke dlm mlut.. Wktu tu jga ank mngis nk susu. Ada jga ,time nk tdur rhat brsma ank.. Snalh dya buat hal x nk tdur😁

rasanya semua ibu direct feed pernh kena 😅😅 saya time pntang ank sulung ni la yg buat saya trun 10kg dlm sbulan sb makan je time tu la dia nk mnyusu 😂😂

Saya pun sll macam ni. Kalau time kita rehat baby ok jer diam2. Sekali kita mo makan, baru la jgk dia nak menyusu. 😀

Sama la. Baru jadi td. Nak makan dah senduk nasi tiba2 dia nak susu. Saya susukan je sambil makan.

Sy pun selalu camni. Tapi orang tua kata tak baik menyusu baby sambil makan/minum. Betul ke? Siapa tahu?

4y ago

Sy pernh kena marah ngn ayah sbb mkn masa nak susukan baby.. Sejak tu mmg x mkn dn minum sambil susu kan baby.. X tau sebab.. Tp ikut je

pernah jugak kadang2.. slalunya biar baby tido dlu baru mkn.. susukan bg dia kenyang dlu..

sy tk pernah .. selalu nya bg ank mkn knyang dlu ..baru sy makan .. tak da gangguan hehhe