Mitos atau Fakta untuk ibu mengandung ni ya?

Hi selamat pagi mommies semua🤗 Waktu min mula mengandung min selalu fikir macam ni tau🤔 Sebab ramai juga yang kata macam ni dekat min tapi tu lah apa pandangan mommies yang lain ya? 😆

Mitos atau Fakta untuk ibu mengandung ni ya?
113 Balas

xtahu la mitos atau fakta org tua2 ckp bby akan makan apa yg ibu makan tp bukan dlam bentuk yg kita makan hanya perasa yg dia makan mcm cerita nabi mengidam ni hanya sandiwara wanita tp bila perut tu dibelah anak dalam perut isap buah tu zaman dahulu wanita xdiingin kan lagi2 mengandung anak perempuan...

mitos je..baby cuma serap zat makanan yg dimakan ibu saja,bukan sharing makanan 😂😂😂 mkn utk portion dua orang tu selalu nafsu sendiri saja. 🤭

Mitos...tp mama sy slalu pksa sy mkn byak, sbb untk 2 org kata nya, sy bt x layan je...mna nk muat mkn byak...nk bnafas pun x slesa 6ty

Kalau makan utk 2 org dr sudut quantity itu mitos. Tp kalau mkn utk 2org dr segi khasiat, itu fakta 😁

mitos ja.. doc sy bgtau baby membesar dalam perut bukan sbb apa yg ibu makan tp melalui darah.. bukan baby tu makan darah..

tak pasti pulak ..sbp bby akn ambik sbhgian zat,protien vtamin dn zat besi dr apa yg ibu makan smasa hamil ..

Mitos . ada sulung yg dok ada pun share mkn time preggy ni. kalau fakta dah share bertiga namanya 🤣 huhu

mitos.. sebab kalu buat macam tu ibarat kata pakar pemakanan blh buat gdm lah ibu.. tak pun berat terlebih

mitos.. makin besar perut makin makan sikit. xboleh nak makan banyak sbb terasa perut penuh..