kecik hati

Sye nih kecik hati betul ngn suami.. dia gelakkan sye sbb bwk keta smpai lggar van.. siap ckp kt org, van tuh bkn gerak pun, tgh parking cmne sye bole trlggar.. fyi sye bru 2mggu blaja bwk keta.. jd ada msalah nk agk jrak knderaan kt tepi kiri knan.. time tuh pun sye rsa berlaku trlalu pantas.. xsempat elak.. tp dia gelak tuh wt sye sakit hati, nseb xjd pe2 dkt sye n ank2.. agk dia suka klau sye ape2.. dia ingt klakar ke.. sye lpas lggar van tuh if takot nk bwk keta, tp dia bole gelak cm xde pe2.. bkn ngada2 ke pe, kdg2 rsa fkiran melayang.. xbole nk focus.. sye 37w now.. ank2 pun dlm keta xthu diam, gaduh lah pe, time mak dia drive lah dia nk tnye soklan mcm2.. n skrg tgn sye kebas n bengkak yg belah knan.. jari smue xrsa klau pegang.. kaki pun bengkak.. rituh g check up pun blek suami xtnye pun ok ke Dr ckp pe.. sye kesal ngn sikap suami.. dah lah tgh mcm nih.. mmg rsa down sgt.. due sye 26/11 nih.. ???

3 Balas

Hai sis, jgnla mcmtu. Sabar ye. Suami sis sebenarnya baik dan penyabar. Kereta tu kereta sis atau milik suami? Siapa yg bayar kos van yg dilanggar & kos pd kereta yg melanggar? Sis atau suami? Saya kalau langgar guna kereta suami kena tengking maki hamun dan bayar semula semua kos excident. Bersyukurlah sis. Jika sis kt tmpt sy belum tentu sis boleh hadap sbb sy ni sorg yg penyabar & mudah memaafkan tetapi tetap ada hadnya. Saya pun jika di tmpt suami sis saya tak marah sbb sy syg.

Jujur dgn suami apa yg awk rsa. Mgkin suami xsedar. Dia nk melawak. Bertuah suami tu gelak, xtau klau suami org lain mgkin kena mrh.

Ok la tu dari dia marah kamu...kos nak repair keta bkn murah..nnt dia marah kamu pula kecik hati..buat der ja la....