Ct Ramiah, Malaysia

Mama Aniq Nor Aryan

About Ct Ramiah

Hospital Preparation
Keperluan kt hospital Baby 1. Baju at least 4/5 pasang 2. Set sarung tgn & sarung kaki baby 3. Tisu basah at least 2 pack 4. Lampin baby 5 helai 5. Towel baby 2 helai 6. Pampers newborn 7. Set mandia
..read
VIP Member
Tq sharing..
Breastfeed Baby
Semalam sya mkn durian. Blh tahan byk jgk sya mkn. Ada 2 ke 3 biji jgk rsanya. Then suddenly harini baby sya umur 9 bln ++ mengamuk xnk susu badan. Tak tau kenapa. So tpaksa bagi susu kambing juna har
..read
2-3biji durian? Makanlah bersederhana.. 2-3ulas ok dah..
Upt
Finally selepas 3 kali buat UPT baru yakin betul2 period lambat sebab hormon bukan sebab pregnant. Belum ada rezeki nombor 2. Sorry shuben 🙏😂
thumb image
Usaha lagi..😊
Future Planning
Anak baru sorang sebenarnya. Aniq nor aryan umur baru nak masuk 10 bulan. Tapi punya laa excited cari nama untuk anak-anak yang akan datang. 😅😅😅 Semoga Allah murahkan rezeki kami untuk dapat anak r
..read
thumb image
Sedapnya nama2 smua tu...
Huhu sama la anak baru 5 bulan ni dah pikir nama matching yang lain2 😅😂
Sharing
Period dah lewat 2 hari 💆🏻‍♀️. Last month 1st period selepas 9 bulan bersalin anak sulung. Husband berharap ada good news sbb tanda2 pregnant tu ada. Tpi sya belum ready 😅. Nak bt upt pon mcm terag
..read
Kdg2 lambat boleh beli clear blue utk check..
Pregnancy
Anak sulung sya semenjak dua menjak ni manja sangat. Tido pon nak baring kt perut sya. Org ckp anak bila nk dpt adik akn manja lain mcm. Perut sya plak dh seminggu ni asyik cramp & pinggang sakit. Lep
..read
thumb image
VIP Member
Sakit pinggang tu boleh juga jadi simptom nak period. Tapi kalau nanti dah lewat seminggu macam tu boleh buat upt. Semoga diberikan yg terbaik sis.
Period Circulation
Hai bakal mommies semua. Sya nak share tips untuk memudahkan kiraan waktu subur. Tips ni sesuai untuk bakal mommies yg tgh usaha nk pregnant. 1. Download apps period tracker yg mcm dlm gambar. Masukk
..read
thumb image
Pregnancy Tips
Tips untuk 1st time mommies : 1. Bila upt result positive kena start jaga diri & pemakanan. 2. Jgn scan terlalu awal. At least tgu dh 8/9 minggu baru scan. Sbb bila terlalu awal tak nmpak lagi kantu
..read
Jaundice
Tips turunkan bacaan kuning baby. Tips untuk ibu hasilkan susu berkhasiat: 1. Banyakkan mkn buah anggur hitam & orange 2. Minum susu kambing fresh (2 auns) setiap selang sehari. 3. Makan mknan berkh
..read
VIP Member
Good info
VIP Member
Good sharing! Thank you mommy.
Bacaan HB Rendah.
Tips naikkan bacaan HB untuk mommies mengandung. 1. Minum jus orange brand peel fresh yg dlm kotak. Amalkan minum setiap pagi, sblm tidur & setiap kali sblm mkn. 2. Makan hati ayam 3. Sayur bayam m
..read
Tq for sharing sis. Nanti sy amalkan 😘
tq info
Hb sy turun naik.. Macam2 i dah makan still mcm tu jugak
👍👍
Sama la lately hb low.. Asik pengsan2 je.. Mild anemia plak jd.. T. Tq share this tips.. Nak try la.. Sblom appointment next month hope OK.