🏡 Kediaman Anda Selepas Berkahwin

👰🏻🤵🏻Lepas kahwin anda duduk mana bersama pasangan? Ada yang duduk rumah sendiri terus? Atau ada yang duduk dengan mertua? Jom kongsikan dengan Min dan ibu-ibu lain!

 🏡 Kediaman Anda Selepas Berkahwin
117 Balas

D- duduk rumah sendiri (sewa). Bayangkan, dapat kunci seminggu sblm akad nikah. Alhamdulillah suami & kawan-kawan dia bersihkan rumah & cat sama2. Memang sebelum nikah, memang kami nak duduk sendiri. Masa keluarga saya berkenalan dgn suami (masa tu belum nikah) ada hikmah kakak ipar tanya dia, lepas nikah, dah plan duduk mana? Soalan cepumas tu, untuk dia sebagai suami kena bertanggungjawab menyediakan tempat tinggal dia dan isteri sekeluarga. 🥰 Lepas semalam/ 2 malam akad nikah, tidur di rumah abah saya (tempat akad nikah dan walimah) , terus bawa hadiah kahwin yg penuh satu kereta ke rumah sendiri. Hehe. Kenangan. 💕

2y ago

saya lepas nikah tido hotel baru duduk rumah sewa😂

A, syukur mertua baik Dan memahami, fham Dngan keadaan, bila mrajuk mrah Dngan suami pun dia ckp suami mrah sya ke, sya pula tak nk mak mertua rsa serba slah so cover lh, kdang gaduh kecik² Dngan suami mak mertua tak pernh msuk campur cuma kdang tnya je OK ke tdak, before preggy duduk rumah family sya, lpas branak berpantang rumah sndri suh mak urut, hbis pantang trus blik rumah mentua,

D duduk rmah pekerja sbenarnya tpi privatelah hnya sya dan en.suami saja. Tpi bila preggy trus sya sndiri duk rmah family sya n suami dduk sndiri d rmah pkerja tu..so kmi pjj😌 sama daerah tpi lain kg. Bila masa sya g checkup baru suami kluar utk temankan sya g kk😊

A.duduk dgan mertua..dh setahun..takat ni takdk masalah mcm org2 crita tu lah..mertua ok..jaga menantu sama mcm jaga ank..apa ja dia mkn..pakai...dia beli sama kat menntu..sampai dh timbang cucu ..takpernah bnda takbaik jd sy ngn mntua

D. duduk rumah sendiri..( masa lepas berkahwin kami menyewa rumah terlebih dahulu.. alhamdulillah sekarang kami dah ada rumah sendiri..rezki dapat beli rumah ni masa pregnant.. alhamdulillah rzki anak ketika itu..😉✌🏻)

Duduk bersama pasangan tp di rumah sewa sbb kami masing2 beli rumah di kawasan tpt kelahiran sendiri, manakala kami bkerja di luar dr kawasan tempat kelahiran kami. Sudahnya dua2 rumah dijadikan rumah sewa sahaja..

A duduk dgn mertua. Alhamdulillah mertua baik sgt jaga mkn minum smpai urus baby & berpantang.. skg dah pndah umh sndiri sbb perlu hdup brdikari 😂

lepas kawen duk rumah sendiri sekejap.. pregy ank 1st duk dgn mntua kejap pastu duk dengan family sndiri. . pregy ank ke2 duk rumah sendiri semula smpai sekarang

D .. mak mertua suruh tinggal sendiri sbb nk bg ada pengalaman hidup berdikari macamana, alhamdulillah, syukurr dpt mak mertua baik hatiii 😍😍😍😍

A-sebab dah pregnant fikir nanti balik pantang cam rugi pulak tinggal rumah sewa. lepas 4 bulan stay kampung, balik dah duk rmh sewa.