Usia Anda Berkahwin Dengan Pasangan!

Psst! Ada yang kawin muda tak dekat sini? Hehehe... Min nak tahu jugak kot ada yang lepas SPM terus kawin ke kan, haaaa! Jom lah kongsi dengan ibu-ibu lain umur berapa anda berkahwin dulu!

Usia Anda Berkahwin Dengan Pasangan!
149 Balas

saya umur 28, husband umur 29. . baru kahwin 5 bulan n baru lekat baby 5 minggu.. lambat sikit kahwin sebab ada masalah psychiatric, tak keluar rumah, tak jumpa orang, takut itu ini.. ada depression n anxiety.. bila makin sembuh, try kerja.. almost give up balik, tapi manager tak bagi stop kerja sebab dia dh naikkan pangkat saya.. masa terpaksa kerja tu lah, baru jumpa husband, which is dia pun baru start dari zero after keluar dari prison.. Alhamdulillah, Allah bagi suami yg baik n bertanggungjawab even past dia teruk.. Alhamdulillah.. semoga Allah memberkati kita semua..❤️

4mo ago

Alhamdulillah..9 tahun sudah usia perkahwinan,kwen umoq 28.suami muda 3taun..3kali tolak lamaran dia sbb xnak suami muda..tup2 itulah rupanya jodoh Allah nk bagi wlopun rasanya dh jauh lari😝 ank 3 semua hero,y kecik baru 2 bulan.

saya umur 20 tahun dah kahwin.time saya kenal Ngan suami pun kami tak pernah couple pun,hanya just kawan ,tapi kami kawan pun tak lama ..tak sampai pun bulan2 or setahun ... seminggu MCM tu saya bawak blk umh saya kenal Ngan aruwah ayah saya ,mak saya dan ahli keluarga yg lain ..lepas tu owg tua suami DTG rumah bincang terus kahwin.... saya tak ada tunang ...sampai lah sekarang saya bahagia Ngan jodoh dan ank2 saya..dan sekarang saya mengandung anak yg ke 4,tapi kalau nk ikut kan anak saya dah ada 6 orang...tapi no 3/4 meninggal dan gugur...tapi nak saya no 3 tiada dok Ngan saya...hanya Allah sahaja yg tahu hati saya, perasaan saya,sedih,perit yg saya alami..Skrang anak sulong saya dah umur 10tahun...

Kahwin usia 28 suami 29. Jumpa 3 bulan jew terus plan nak nikah tapi jadi majlis bertunang jew sebab Arwah ayah suami baru meninggal time tu, kemudian dah namanya jodoh nikah tahun berikutnya. 1st mengandung usia 30, dapat anak 1st umo 31. Mengandung 2nd usia 32, keguguran. Umur 33 mengandung anak no 3, akhir Dec 2023 ni usia kandungan nak masuk 5 bulan. Jangkaan akhir bulan April/awal Mei 2024 bersalin pada usia 34 tahun dan suami usia 35 tahun.

baru 2 tahun✌️kawin ada anak👶sorang (girl)😘baru umur setahun 2 bulan umur saya ngan suami skrang 28☺️kawin masa umur 26✌️kawan dari form 5😉kampung sebelah je🤭lost contact masa umur 23🏝️contact balik masa umur 25(kenal hati budi)💘💘 umur 26 merisik,tunang terus kawin💍2 bulan lepas tu terus pregnant 🤰kawin dengan first love🥰🥰🥰 alhamdulillah tak bertepuk sebelah tangan😂😂 jodohkan

sy kahwin umur 26 suami lak umur 27thn..km knl ats ptlgn kwn2..bknln x lm suami ajk kahwin..30/10/2009 tarikh nikah kami..diuji dgn perbagai ujian dan tohmahan dlm pnntian zuriat..akhirnya setelah 14thn usia prkahwinan barulah Allah izinkan km dgn khdiran bby lelaki yg aktif dan comel pnghibur ht km suami isteri..skrg dah nk msk 9 bln usianya..brkt kesabaran dan bsngka baik dgn Allah insyaAllah rezki pasti ada bila tiba msnya..

sy 30 suami 38..sy kawin muda umur 20..dah nk masuk 11 tahun usia perkahwinan..baru dpt baby bulan 4 tahun nie..allah bg rezeki baby lepas sy dah redha dan xnk usaha dah..ada ank adalah..xdek xpe..dapat suami dan family in law sgt baik..xpernah persoal pasal ank..suami siap ckp abg kawin dgn syg bukan sbb nk ank semata2..xdek ank pon xpe kita hidup berdua..akhirnye allah dengar doa kami..baby dah 8 bulan skrg😊😊😊

saya kahwin umur 26, husband umur 33... sebulan kahwin terus lekat... 6 tahun bercinta, diberi rezeki utk mendirikan masjid... Alhamdulillah start dari niat bernikah, mengandung, bersalin semuanya dipermudahkan... now, baru habis berpantang anak nombor 2... cukup dah sepasang... nak rest lama plak lepas ni... saya doakan semua yg baca komen saya ni dipermudahkan segala urusan kalian semua... Aamiin...

Sy kawen umur 32tahun, husband mase tu da 41tahun..lambat kawen pn sbbnye dulu seronok bersukan smpai x pikir pasal kawen smpai laa dpt brain injuries mase game rugby and masa tu husband laa yg bnyk tlg n jaga masa warded.. bile da betoi3 sihat, buat keputusan unk x aktif bersukan n kawen.. after 2 tahun kawen, tahun nie rezeki prgnant.. in shaa Allah bby January 2024 coming soon, doakn sy😊

Sya 23 tahun suami pula 26 tahun. kenal masa umur sy 17tahun.cinta monyet bagi sya. tp x bgi husband. hubungan putus dipertengahan 😂lepastu husband usaha jg nak meminang tp sy balik2 reject😂 xsangka tahun 2021 kami da kawin 🥰 rezeki bunting pelamin pula. skrg da ada dua anak which one yg sulung anak syurga kami.

saya & suami 25 thn.. skang masing² dah 43 thn.. anak 3 lelaki + 2 anak syurga.. skang pregnant anak ke 6 baru 21 minggu.. dah berumur risiko pon tinggi.. Doakan saya selamat bersalin & baby sihat & juga doakan dapat baby girl.. Saya sorg je girl kt rumah ni 🤣🤣🤣

4mo ago

Alhamdulillah tahniah, semoga dipermudahkan urusan. doakan saya dapat baby juga