Pantang makan

Dalam pantang 40 hri ni bleh ke makan ayam? Biasa duk makan ikan je hri2. Kalau bleh nk jgk buat sup ayam. Tulat selera. Hehe

22 Balas

Saya csec makan je telur semua tu ayam saya mmg mintak nak ayam kampung tapi kdg2 makan je ayam fresh tu. Cuma saya fikirkan badan tgh under construction hehe jadi saya jaga protein saya la ayam kampung telur kampung, buat sup ayam bagus skali sbb keluar segala zat2 pada dalam tulangnya juga. Atas diri masing2 takde allergy boleh je. Saya lepas 4 hari alhamdulillah badan bertenaga tak lesu and alhamdulillah susu badan pun banyak 👍🏻

ikut ketahanan badan Dan cara masing² awk. kalau sye mmg tak sentuh ayam awl2 bersalin.. slgi Luka jahit tak btol2 baik. after 2 week baru berani tu pun ambk part dada..tu pun bakar2 or rebus je... plus boleh la diet jgk kan kalau jaga permakanan ni.. ambk ikan2 lagi bagus sbnrnya masa dlm pantang .. bkn lama 40 hari je... lps tu bedal la apa saja awk hehe

selagi awak xde alergik dgn apa2 makanan awak boleh je nak makan. xde mslh. telur pon awak boleh makan. boleh refer table kkm ni dn boleh refer posting dkt page doctor imelda balchin pakar o&g. doctor ada share pasal pemakanan dlm pantang

1y ago

most wc awak🥰❤️. sy masa pantang haritu mkn je ikan, ayam, dgg. hee

Boleh sangat sangat dear. Selagi takde alahan. Masa berpantang ni elok makan complete meals. Baru sihat tubuh badan. Elakkan lah berpantang makan nasi ikan bilis kering air suam separuh buah sayur apa semua takboleh. Stress ooo gitu. #pengalamansendiri :(

1y ago

Ikan bilis xmakan lgsung. Gatal . Hehe . Bnyk makan ikan selar je ni. Dging2 pun bleh lah kan .

selagi xde masalah kesihatan ...boleh je makan ayam ...sumber tenaga..just make sure ayam Tu dimasak dengan betul..telur pun boleh makan..daging pun...nasi jgn lupa ok..😂 sup ayam yum yummm Sedap tuuu..taruk carrot ..ubi... macaroni...uishh💜😋

1y ago

Uishhh trliur plak baca haaa . Hahaha . Tq dear 💖💖💖

boleh je sis.. mkn sup panas dlm pantang,kena plak musim hujan.. fuhhh,sedapp 😂😂😂 don't worry dgn kisah dongeng mkcik bawang, tapi klau memang awk jenis alergik aym tu memang la kena elak.. lagi okey klau dapat ayam kampung fresh.

sy, siap bersalin je kat hospital.dia terus bg mkn tghri lauk ayam asam pedas klu xsilap..telan je....sedap & bagi tenaga. Alhamdulillah sihat.sumber protein tau!

1y ago

betuuuul tu!!!

kalau selama ni tak alergik dgn ayam, takde masalah pun makan ayam time pantang sis. hari first pun boleh makan dah. follow doc2 yg selalu share pasal pemakanan

1y ago

Haaa trima kasihh 💖

saya lepas pantang 2 minggu terus bedal ayam 🤣🤣🤣 ikut badan jugak wak ada yg ok ada yg tk.. try je sikit kalau mcm ok xde pape makan je 😂

Boleh je makan. Sy dh nk hbs 30 hari berpantang, ayam goreng ayam bakar daging goreng daging bakar semua sy mkn 😝😝 Alhamdulillah ok je

1y ago

Wahhh . Nk buat sup ayam lah rasanya. Hehe tq sis 💖