Ayam goreng boleh makan ke semasa berpantang

Saya berpantang dengan mertua.dia tak masakkan lauk pantang..masak masakan biasa je.dia asik marah bila saya tak makan lauk yg dia da gorengkan.boleh ke makan ayam goreng n ikan goreng semasa pantang..

11 Balas

berpantang means kne kawal pemakanan sis...bkn x bole makan...x de masalah pon tp klu lepas mkn sis rase bdn x best so means bdn sis x tahan so next tukar...klu ikut hospital makanan mase berpantang mesti seimbang umpama kite makan mase diet..sbb ibu perlukan zat n khasiat secukupnya utk bf baby

kalau rasa was2 jgn la makan sis.kalau gatal2 nanti sis yang tanggung.sekarang orang pantang moden.semua boleh makan.klau silap makan ada yang bentan.effect kat diri sendiri.makan makanan sihat tp klau rasa makanan tu gatal ke apa elakkan la.sis google je apa boleh makan apa yg tak boleh makan.

macam sy....nurse yg lama2 xkasi makan ayam, dorg kata tggu brp mnggu baru makan....kat hospital mmg ada ubat tapi balik rumah fikir sdri la sis sebb yg mnggung tu kita, xkena kita anak yg kena....apa yg ibu mkn ank mnum susu terkena tempias, sy mkn cucur goreng pn nurse kk marah

tengok orang juga sis.saya tak boleh makan ayam time pantang.gatal kat tempat jahitan bawah tu.hah jenuh la menggaru tak boleh.rendam dgn air suam baru lega.klau nk jaga pantang jaga la betul2..kalau da gatal or bernanah susah pulak nk jaga tempat luka jahit tu..

kenapa pula awak tak boleh makan. selagi awak xde alergik dgn apa2 makanan. awak boleh je makan. boleh follow page doctor imelda balchin pakar o&g. dia ada share pemakanan semasa pantang. dan boleh refer table dr kkm ni juga.

saya ikut pantang dulu2.ayam tak boleh makan awal2 berpantang..makanan pon amik yg simple2 je tp ada juga sayur n khasiat..8 hari perut da kempis,luka jahitan da tertanggal n jalan pon laju da.

kalau mommy sdri tak alahan pn makan je la. bagus tu sumber protein. tp yg tk bagus makan ayam je😅 kena makan complete meals ya protin karbo sayur buah minum air cukup2

Atas sebab apa tak boleh? Awak ada alergik makanan bergoreng ke? Atau alergik ayam ikan? Kalau takde, makan je.

klu sblum nie xde alergik apa2 bley je mkn.. klu rse tak berani.. mkn sikit2 dlu.. tgk ok ke x..

boleh je kalau x de gatal².. sy siap makan ayam goreng salut tepung tu