cara Tidurkan baby

Baby tdur dlm buai = Mummy senang nak buat kerja Baby tidur atas tilam = Senang nak gi mana2 or travel Baby Sya siang tdor buai,malam atas tilam..klu nak gi jenjalan,baby Sya tdor jer dlm pangkuan & dukungan.. Mummy2 yg mana☝️

15 Balas

anak sya dari lahir smpi 6m 3x sehari ,tidur siang atas riba... 6m smpi 1tahun 2x sehari tidur siang di buai. masuk saja 1 tahun dia tolak buai.ubah selera tidur di tilam.1x tidur siang. faham2 la bila anak breastfeeding,dengan mommy nya sekali tidur 😂😂😂...

3y ago

anak Sya 6m Smpai nk masuk 9m,3x tdur siang..harap2 bila dah 1 tahun nti,dia tolak buai juga😉😄

Baby saya pon mcm sis. Tapi nk masuk bulan baru dia taknak buai, nak bedukung dulu dah lelap baru masuk dalam buai. Baru la boleh nk buat kerja2 sikit. Tapi malam boleh terus letak atas katil dia. Tido sampai 3 4 jam. Bangun susu ja.

3y ago

ank Sya kekadang pandai meragam tak nak masuk buai,nak berdukung dulu baru msuk buai..dah LA 8kg sengal nau lengan😂

baby saya sama mcm Pn. dua2 boleh. tp klau siang susah nk tdur katil sebb mudah trkejut. mlam je dia okay tidur katil. dia dh trbiasa dri lahir. rumah pngasuh pun pkai buai. dh 4 bulan skrg. cpt btul mmbsar nya

3y ago

baby Sya siang langsung tak nk tdur d katil,lena mcmna pun dia akan terbangun nangis2..mlm jer ok tdur d katil..

anak first pakai buah sebab arwah mertua yang jaga..Anak kedua memang saya xajar pakai buai n InShaAllah anak ketiga nie memang xnak ajar pakai buai bukan ap susaa kalau nak kemana2 bila tydo berbuai nie..

3y ago

terimakaseh.belum bersalin lagi..due bulan 11 nanti 🥰

bg sy LA kn suka hati la nk buai ka nk tilam ka nk dukung ka sbb tu ank masing2 bukan sama karenah pun xsama Ada yg ok ada yg k.o .. ibu2 yg mjga lbh tau so x usah LA nk banding anak sy lbh baik x manja..

3y ago

Sya tahu lah setiap karenah anak lain2..bukannya ada niat nak banding2kan pun..think positif LA sikit🤪

Baby sya siang tdo buai.. mlm pun tdo buai sekejb , dh agk tdo lena baru saya angkt tdo atas katil.. tapi bila keluar g mana² tdo atas riba je , tk ada pulk nk cri buai..

Siang tidur di toto. Malam atas katil dlm bilik. Tapi ada masa tertentu kadang2 tidur di katil dlm bilik juga. Boleh beli bed rail (penghadang) kat katil utk elak baby jatuh

Baby sy tido atas tilam.. Xpernah lagi tido buai..Kadang2 kalau dia penat meniarap guling2 atas tilam tu dia tido sendiri cuma kena kerap tengok sebab dia suka tido meniarap.

3y ago

klu ank yg sendiri dah tak nak ok LA kan..Sya ni 1 bulan lebih dah masuk buai Smpai la skrg nk masuk 9 bulan,tdor buai jer siang..tak buai tak dpt tdur dia😅

Baby saya pun sama tapi selalunya lepas mandi dia akan tidur sendiri atas tilam hehehe 😂 tapi kalau dia bangun kena pindahkan ke buai pulak 😆

baby sy tidur dlm pangkuan & dukungan.. dodoikan n selawat kt dia.. lepas tu nak masuk buai @ letak atas tilam pon dia tak kesah...