Tidur baby 4bulan

Hi semua sy first mom, sy ada masalah tidurkan anak sy. Bila buai dia asik nak pusingkan badan & menolak2.. sy buntu tak tahu cara nak tidukan baby.. sy dah cuba tidurkan kat tilam mngiring dia tetap sama macam ni juga mcam nak pusing & menolak 😞

Tidur baby 4bulan
7 Balas

Baby tu dah mcm nk meniarap tak perlu kot letak dlm buai sampai dia bgun balik. Letak bila nak tidurkan aje pastu angkat lah letak atas tilam jgn letak bantal atau selimut bahaya kalau dia berpusing ke bergolek ke .. btw, anak 4 bln still pakai sarung tgn ye…

8mo ago

Sy memang letak dlm buai waktu dia nak tidur.. sy pakaikan sarung tgan sbb kuku dia cepat panjang

Hye sis. Anak saya 2 orang. 2 2 masa baby tidur dalam buai. Saya tak letak kain or bantal. Bahaya sebab takut tertutup muka baby. Kalau baby nak mengiring or pusing2 saya biar ja. Kalau tu cara baby selesa n boleh tidur lena. Siang ja naik buai. Malam tidur tilam.

8mo ago

Sy dah cuba tak bedung & tak letak apa2.. dia masih nangis kuat tk mau tidur.. nak tanya buai sampai umur brape? Dia waktu siang je susah tidur

tempat tidur baby di tempat permukaan rata. buai utk tenangkan nak masuk tidur, bukan terus biarkan dlm buai sampai bangun balik. letak kat tilam rata tanpa bantal pun biar la dia nak tidur gaya macam mana.. selagi dah pastikan saluran pernafasan dia elok

8mo ago

Maksudnya letak atas tilam & biarkan dia garu2 muka ke? Sy dah cuba tapi dia menangis kuat mcam tak suka, jadi sy guna buai

jgn buh bantal dik.. biar je tido gitu dlm kain.. anak nk meniarap tu.. bersabarlah bnyk² dlm membesarkan anak hingga dewasa.. anak² mmng sgt² menguji kesabaran kita sbg ibu bapa..

8mo ago

Huhu baik kak 👍🏻

bagi sya better X perlu letak bantal Ka atau apa2... bungkus dia dlm swaddle trus masuk buai. bantal X elok lagi tuk baby bawah 6bln bg pendapat sya.

8mo ago

Ok awak 👍🏻

kalau baby suka berpusing. jangan letak bantal/selimut. biar baby tido tanpa lapik pape. bahaya.

8mo ago

Okey awak

baby dah meniarap ?

8mo ago

Belum