Baby dah terbiasa buai

Ada tak ibu sini berpengalaman buaikan baby sampai baby asik nak buai je, sy cuba tidurkan dia kat tilam lepas mnyusu tapi 30minit dia dah bangun segar. Kalau buai baru lama sikit. Macam buai dia dah lena, saya angkat letak atas tilam, dia terus segar balik.. Tapi kebelakangan ni dia macam susah nak tidur, selalu kena pujuk kat buai sebab asik nangis. Macam mana nak belajar sleep training kalau baby memang dari dulu buai & bedung 😞 baby saya baru masuk 4 bulan.. ke ada je baby buai sampai umur dah besar? #firstmom #firstbaby #pleasehelp #ingintahu

3 Balas

Anak sulong buai sampai umuq 5bln anak bongsu x buai langsung , klau saya masa nak lepas buai tu memang payah sikit Akan menangis lah masa tu sy biar je dia menangis sambil tepuk2 lama2 dia tido je sendiri , sy biasa kan ng suara2 so dia kalau tido memang dah x kisah lah dg bising2 , sis try je x bg buai kalau menangis pun biar je dulu sambil lah sis tepuk2 dkt bawah insyaAllah lama2 baby Akan tau and tido je sendiri janji perut kenyang, lampin x penuh , tempat selesa , kalau baby biasa Bedung , Bedung je xpa sampai lena sebab Bedung ni juga mcm bg dia tenang and x terkejut mcm kita peluk , lagi bg tido ikutkan jam dia kalau biasa pkl 9 tido bg tido pkl 9 lepastu jaga 2/3jam tido balik mcm tulah . Nanti dia Akan tau sendiri masa dia tido so xyah kita tepuk2 pun dia Akan tido sendiri kalau dah jam tido dia , pengalaman sy anak sulong dg bongsu

Sy sleep training baby lps 2tahun. 1 tahun cerai buai. Depends juga pd baby sis. Boleh tgk kat page baby language..

anak buah saya 3 tahun masih tido buai.huhuhu masuk 4 tahun dia taknak buai dah. dah pandai tido sendiri