BABY NEWBORN TIDUR

Baby sy dah sebulan, sy x bgi baby bedung sbab baby x selesa asyik nangis je. Bila bagi baby susu bdn, baby akn mnum smpai ttdur then sy tnggu la dlm bbrpa minit sblm letak kat tilam, lpas ltak kat tilam dlm bbrpa minit jga baby akn terjaga n nangis🥹sy letak kat buai elok jaa tdur, tpi kena ayun klu bhnti je baby akn tbgun. Sy risau klu baby nak tdur msti nak d dukung atau buai, nak dukung sy pun x larat sgt sbab sy bersalin czer. Ada x tips utk bgi baby tdur #SeriusTanya #SeriusTanya #bantujawab #firstmom #bantusharing #Sharing_dong_Bund

2 Balas

Sy pn x bedung baby.. leceh nnti dia gerak2 last2 terkeluar tangan jgk.. x reti nk bedung. Tp baby tido nyenyak je umur baru seminggu.. cuba la bedung tengok dia tido nyenyak ke x. Kalau awk risau baby kepanasan, mesti dia akn menanges x selesa. Kalau dia x nanges kira ok la tu. Baby dh biasa dlm perut lg panas dr suhu kt luar rahim

follow ig baby language sis. baby newborn sampai 3 bulan, memang kena bedung waktu tidur.

1mo ago

tq sis, nak bedung jga tpi risau baby kepanasan. Sbab kmi tggl rumah flat tingkat pling ats lg😅😅