suka tidur meniarap

Assalammualaikum... Sy ad satu tabiat tidur meniarap walau pun skrg dh 28w... Kadang dlm tidur pun blh meniarap tmpa sedar.... Tambahan pulak perut sy x berapa nampak.. lg keraplah sy tidur meniarap..Suami selalu bising ckp nty bby tersepit. Betul ke klu tidur meniarap bby terimpit...

20 Balas

sy tdo mengiring , jap kiri, jap kanan..da 33weeks ni, susah pulak nk jumpa posisi tdo yg selesa,sekarang tdo bantal tinggi mcm kt hospital dh sbb bby suka mengeras tgh2 malam,jap mengeras kiri,jap kanan, klu time mengeras kt tgh2 perut tu jd sakit dada😪 ade masa tgk husband guling2 meniarap, teringin jugak nk meniarap,tambah2 lg bila lenguh2 belakang, trbayang2 bestnye bleh mengurut sambil meniarap , tp x berani😂

Cuba try beli bantal ni kot2 membantu halang tido meniarap.. perut walaupun kecik bila meniarap kita akan rasa kan ketulan. Memang baby akan terhimpit sebab baby dah besar. kadang2 dah jadi habit mmg susah nak ubah.. sy pon paksa diri ntok x tido terlentang lepas masuk 2nd trimester..

Ko tanya lagi tidur meniarap baby tersepit ke 🤦🏻 adoi sis,soalan apa tu💆🏻...perut tu kalau tiarap boleh timbul kat belakang,sya pun nak tidur tiarap..cuba fikir dulu baby tu dlm perut.kwn sya suka tidur tiarap,anak dia sampai skrg lumpuh tak leh jalan,dah belasan tahun.

4y ago

Sudah sya jwb sis😊mcm sya ckp.anak kwn sya lumpuh.

xelok tidur meniarap sis..doc sdiri ckp tidur meniarap tu bole menyebabkan baby meninggal dlm perut..better tidur mengiring k..sy start 4 week dah x tidur meniarap dah sbb takut sgt baby xselesa dlm tuu..

Bahaya tidur meniarap semasa mengandung. Sebaiknya tidur mengiring untuk lancarkan penyaluran darah kepada baby. Kalau tidur meniarap, risau darah tak dapat disalurkan kepada baby dengan baik. Sis boleh google kesannya.

4y ago

Oky sy Cuba google.... Tq

Cuba sis sendal badan dgn byk bantal time tidur..utk elakkan tidur meniarap... 28w tu baby dh besar...wpun perut ibu kecil..cara ibu tidur pun bleh effect pd baby dlm kandungan

sy pulak x selesa tido mengiring.. msti nk telentang je.. tp sy tau x elok utk ibu mngndung.. mcm mana nk buat ye? ada x yg mcm sy? kalau tido mngiring je x selesa? hmm

4y ago

Im in my 30wks...Sy sblm preggy mmg tdr mengiring.but since preggy ni,especially lepas 20wks,mmg tk selesa tdr mengiring.sedap ja baring terlentang.sakit/pedih ulu hati baring mengiring.tp org ckp baby ssh nk dpt oxygen kalau baring lentang.so mmg tdr mengiring juga la.letak bantal kt belakang masa nk tdr.

Try tdo mengiring sendal bantal bwh perut Dan kaki .. pas tu satu bantal utk sis peluk .. Cari posisi yg sis Rasa selesa .. lama² nti sis akn biasa ..

4y ago

Wc sis😘😘

suami saya pernah bagitahu, masa tido saya tido mengiring. dia nampak mcm saya tindih perut tu. cepat-cepat dia selitkan bantal dekat perut.

Saya pon sma.. sy bru 2bulan ... kdg2 tk sedar .. sedar2 je da meniarap .... cm mna ek tknk bgi tidur cm tu... sy pon naik risau