Zahirah Zulkhairul, Malaysia

Tiny Little Bump

About Zahirah Zulkhairul

Sakit Kaki
Mcm mana ye nak kurangkan sakit kaki? Ya Allah sakit sgt 😭 makin hari makin sakit kaki ni smpai tkleh jalan. Nak solat dduk pun kadang sakit. Saya pregnant 31weeks. Ada yg sama mcm saya tk? Org kata
..read
Sy kena mlm td. Sakit maha amat. Ngilu dkt sendi sampai nanges2. Tampal koyok, sapu mintak panas tak jln jugak. Last2 husband tuam dgn air sejuk. Sepatutnya ais tp xdak. Baru la ok sikit. Nti sis try
..more
Cuba rendamkan kaki dgn ais dan limau purut, inshaAllah kaki akan elok, sy mcm sis juga, jalan jadi terhenjot henjot cramp.. lepas amalkan rendam dgn ais kaki rasa ringan.. buat selama 5 minit, ais jg
..more
Sya 30week prnh skit kaki..gara2 naik bilik asrama ank tingkat 4...lps berurut kaki bru hilang..selagi x urut..mmg skit la
VIP Member
Sebelum tidur tu, mintak suami sapu minyak panas dekat betis & tapak kaki. Kalau suami rajin, urutkan sekali la. Lepas tu pakai stokin masa nak tidur. Letak la bantal bawah kaki masa nak tidur. Kaki t
..more
Cara sy hilangkan cramp kaki dan kaki membengkak dengan cara refleksologi. Pijak batu2 kecil tu. Alhamdulillah. Surut bengkak kaki. Kaki pun tak cramp masa tidur.
Petua Nak Elak Anak Jaundice
PETUA NAK ELAK ANAK 'JAUNDICE'! Ibu mengandung boleh amalkan sebelum melahirkan anak. Assalamualaikum..disini saya nk share 1 petua yg saya amalkan semasa mengandung. Anak saya 4 org dan keempat2 m
..read
VIP Member
Aik, ada nmpk post sama ni jgk 🤔
From FB
Harith masa 2 bulan lebih. Was High demand baby. Baby high demand dan colic perlukan sensasi di alam rahim. Dalam rahim sempit. Sebab tu baby tenang dibedungkan dengan syarat kena betul-betul ketatka
..read
Thanks for sharing 👍🏼
Sakit Area Pusat
Hi mommies. Saya nak tnya, normal ke kalau rasa sakit kt area pusat (seperti dlam gambar)? Rasa mcm mencucuk dan tegang je. Lagi lagi kalau kita tekan sikit area tu. Kenapa ye? Saya pregnant 7bulan.
thumb image
Normal. Nyilu dan sakit mencucuk² kan?
VIP Member
normal
Mood
Saya pregnant 26weeks. Sejak kebelakangan ni asyik nak berkepit je dgn husband. Even nk pergi kedai kejap pun nak ikut. Tapi kalau husband ckap dia kena outstation tu, air mata meleleh mmg tkyh cakap
..read
Me too sis..😅 dahlh kuat mrajuk
VIP Member
Hormon ibu ngdung mmg mcm tu. Tp xleh sedih2 ngis2 slalu.. nti bby kluar suka ngis ikut mummy dia
Taugeh
Hi mommies, ada sesiapa kt sini yg allergic dgn taugeh tak? Mcm angin ke. Saya rasa sebelum ni saya makan taugeh okay je. Tapi semalam lepas saya makan taugeh, terus rasa sakit sakit badan dan susah n
..read
VIP Member
taugeh okey je mkn . sy mkn byk to mesti masak bkn mentah . mungkin hb puan da mula low
Tanda Start Ada Susu
Apa tanda tanda kita dh mula start produce susu ye? Saya pregnant 6months. Tetiba breast saya ni rasa nyilu je. Lepas tu hilang, tk lama tu rasa semula. Tapi sebelah je. Tu ke tandanya?
yup..tu tndanye hormon dh mula nk produce susu..nnt breast akn rasa ketul2..cam sy biasanye msuk 8months camtu mmg akn kluar cecair putih cam susu tu klu tunduk atau tertekan breast 😅
serah diri
Nak tnya ye mommies, dr mintak saya serah diri sehari sebelum due sebab saya ada gdm. Andai kata bila dh due pun saya pun ada tanda nak beranak, maknanya akan beranak paksa induce atau czer ye?
VIP Member
Tak semestinya
Rasanya Dr akn tggu awk beranak normal.. No induced no czer..
depends on doktor n awak. kalau sy. utk keselamatan bayi. sy ikut je nasihat wpun agak costing. risau baby awak....
Sy gdm on diet due 31 tp beranak 29 normal xda induce. Sblm tu doktor pun suruh serah diri on 30 utk induce kalau xda tanda beranak. Doa byk2 ye sis. Inn shaa Allah nant Allah permudahkan segala urusa
..more
Saya pun gdm juga tp syukur besalin normal
sakit kaki
Semalam saya keluar dgn kawan pi icity central. Berjalan dlam tu dari pkul 1 smpai lah pkul 5 mcm tu. Excited nauuu bila dpat keluar shopping dgn member rasa mcm anak dara semula. Tapi bila balik tu,
..read
Begitulah org mengandung 🤭
bad news
Bad news for me. Tiba tiba KK call bgtau saya ada kencing manis 😭 bacaan 9. Help me mcm mana nak kurangkan.. Dh mindset nak bersalin normal.
Dia ada kta kna czer ke sis? Sbb kwn sya ada kncing mns wktu preg jgk. Bsalin normal
VIP Member
Boleh je bersalin normal. Kenapa kena czer pulak kalau kencing manis?