Dayangku Haslina, Malaysia

Mom Of Lil Rockstar

About Dayangku Haslina

Push walker baby

Ada x sesiapa bg anak pakai bnda ni? Okay ke, membantu x? Ke ada alat mainan lain yg lagi ok utk ank2 yg start pandai tateh ni?
thumb image
yup, dua anak saya pun pakai ni, kena hati2 bukan bagi lepas anak main,kena ada sebelah dia kalau anak baru nak bertatih
Anak saya pakai yg ni! Nak bagi baby walker pediatrician tak galakkan
ank sy dlm seminggu jak main bnda nie tp sgt membantu utk ank yg bru nak belajar berjalan..ank sy lg suka sorong kerusi dr benda nie.. ntahlah, di bagi mainan, brg ruma jg yg dimain. 😂😂

Siapa yang pilih nama bayi anda?

Excited sgt bila dpt tau gender baby ni. Tapi masa cari nama, siapa yg pilihkan nama baby korg? Sy berkenan ni, suami pula nak tu. Last2 family x setuju dua2. Ahh stress!
33 anak sy smua sy yg bg nama,, Mohd danish Mohd afiq azman Aidan asyraf Ni klu gegel mmg dh ade nama Anis Fazura,,tp klu boboi lg blm piki nme,,excited nk gegel
Mcm sy,sama2...ada yg asben buh ada yg sy buh. Mcm ank sulung "faiqah (sy) Auni (asben)" Dapat ank boy,konon nak bg asben 100% tp sy sibuk gak nk selit😁😁😁 "faiq Anaqi".. Nk sgt nama Faiq,dr prgnant
..more
me,my husband just decided nk start dgn huruf ap je,nama xkesah😂
disbbkn ank tu istri yg mgndung 9 bln.. suami yg bnyak bg moral support n tolong bile isteri x lart.. so name bby ktrg 22 discuss... so terhasil la name Muhammad Rayyan Dzikrullah
husband

Anak kuat makan, tapi kurang minum susu

Anak sy dah masuk 7 bulan. Alhamdulillah, try bg macam2 semua dia makan. Cumanya dia x nak minum susu formula (dah cuba mcm2 brand fm/botol/puting). Dia tetap nak direct susu badan, pakai botol pun x
..read
Hi sis. Direct feeding insyaAllah susu cukup utk baby n takkan habis. Tahan jap smpai 1y ke, then blh ajar pakai cawan. Itu plan saya lah. Cuma lenguh la pinggang hehehehehe marilah bersama-sama menya
..more
sis dah cuba milk booster ke?

Badan anak panas, tapi cergas. Normal ke?

Baby saya baru 4 bulan, dia dah demam 2 hari. Batuk dan selesema. Biasanya kalau tak sihat, kita tak bermaya, betul tak? Tapi anak saya tak tunjuk tanda macam tu pun. Masih cergas, tersenyum ketawa m
..read
Normal... Anak 1st pun mcm tu. Happy je, selalu tak bawa pergi doc pun.. Tuam dgn kain basah malam2. Atau guna garlic oil.
Kalau suhu demam nak tinggi sangat, rasanya okay. Bawa doktor terus kalau risau

Kepala anak 2 pusar tanda anak degil, fakta atau mitos?

Sy perasan kebykan bdk2 yg ada 2 pusar ni sgt hyperactive. Betul ke tanggapan ni? Anak sy ada tp dia baby lagi, tp org dah ckp dia nakal. Apakah? Kecik lg kot, macam mana dah blh tafsir mcmtu :(
thumb image
Banyak akal
klu ank2 sya smua 1 sja pusr.
x tau la..ank sya mmg ada 2 pusar..bru umur 8thn tp degil sgt2..nk kena ckp elok2 n pujuk bru dgr apa yg kita ckp..tp mmg bijak klu sklh..semua kja sklh dia buat sndiri n jrg ada yg salah... adik sya
..more
Prnah jgk dgr org ckp mcmtu.. Tp xpasti la betul ke x.. Mak mertua sy plk ckp, org yg ada 2pusar ni, dia serasi kalau nak bela kambing lembu.. Mesti beranak pinak ..
mitos je.. husband sy dua pusar jugak.. mak mertua ckp dia elok je masa kecik, x kluar rumah tp kuat main game la.. haha.. masuk asrama, dpt blaja oversea.. anak ni nak bentuk kalau kena dgn didikan
..more