Dayangku Haslina, Malaysia

Mom Of Lil Rockstar

About Dayangku Haslina

Tumbuh gigi geraham
Anak baru kebah demam, tp skrg ni asyik merengek dan menangis je. Makan x lalu, menyusu pun x mau. Air liur kemain meleleh byk.. Perasan check dlm mulut dia, gigi geraham empat2 atas bwh nak start tum
..read
VIP Member
Buat aiskrim buah? 😍
Push walker baby
Ada x sesiapa bg anak pakai bnda ni? Okay ke, membantu x? Ke ada alat mainan lain yg lagi ok utk ank2 yg start pandai tateh ni?
thumb image
yup, dua anak saya pun pakai ni, kena hati2 bukan bagi lepas anak main,kena ada sebelah dia kalau anak baru nak bertatih
VIP Member
Anak saya pakai yg ni! Nak bagi baby walker pediatrician tak galakkan
ank sy dlm seminggu jak main bnda nie tp sgt membantu utk ank yg bru nak belajar berjalan..ank sy lg suka sorong kerusi dr benda nie.. ntahlah, di bagi mainan, brg ruma jg yg dimain. 😂😂
Siapa yang pilih nama bayi anda?
Excited sgt bila dpt tau gender baby ni. Tapi masa cari nama, siapa yg pilihkan nama baby korg? Sy berkenan ni, suami pula nak tu. Last2 family x setuju dua2. Ahh stress!
Saya Dan encik suami
Husband pilih the first 2, yg ke-3 saya pilih. Belum keluar labour room lagi saya dah insist letak nama tu and he agreed sebab yg ke-3 ni plg susah beranak kot, plg sakit. Alhamdulillah dapat jugak sa
..more
Ank2 sy atas persetujuan suami isteri... A mewakili nama sy S mewakili suami sy Anis shakirah Shakir Atiq Awa shahindah Shahin Aryan (msih dlm prot) 😅
Hye Sis Dayang! Saya dan suami listkan nama anak. then kami tanya ustaz mana satu nama anak yang maknanya sesuai dan lebih elok bila digabungkan. so... kat sini, SAYA MENANG! hahaha... jadi ikut
..more
33 anak sy smua sy yg bg nama,, Mohd danish Mohd afiq azman Aidan asyraf Ni klu gegel mmg dh ade nama Anis Fazura,,tp klu boboi lg blm piki nme,,excited nk gegel
Anak kuat makan, tapi kurang minum susu
Anak sy dah masuk 7 bulan. Alhamdulillah, try bg macam2 semua dia makan. Cumanya dia x nak minum susu formula (dah cuba mcm2 brand fm/botol/puting). Dia tetap nak direct susu badan, pakai botol pun x
..read
VIP Member
Hi sis. Direct feeding insyaAllah susu cukup utk baby n takkan habis. Tahan jap smpai 1y ke, then blh ajar pakai cawan. Itu plan saya lah. Cuma lenguh la pinggang hehehehehe marilah bersama-sama menya
..more
VIP Member
sis dah cuba milk booster ke?
Badan anak panas, tapi cergas. Normal ke?
Baby saya baru 4 bulan, dia dah demam 2 hari. Batuk dan selesema. Biasanya kalau tak sihat, kita tak bermaya, betul tak? Tapi anak saya tak tunjuk tanda macam tu pun. Masih cergas, tersenyum ketawa m
..read
VIP Member
Normal... Anak 1st pun mcm tu. Happy je, selalu tak bawa pergi doc pun.. Tuam dgn kain basah malam2. Atau guna garlic oil.
VIP Member
Kalau suhu demam nak tinggi sangat, rasanya okay. Bawa doktor terus kalau risau
Kepala anak 2 pusar tanda anak degil, fakta atau mitos?
Sy perasan kebykan bdk2 yg ada 2 pusar ni sgt hyperactive. Betul ke tanggapan ni? Anak sy ada tp dia baby lagi, tp org dah ckp dia nakal. Apakah? Kecik lg kot, macam mana dah blh tafsir mcmtu :(
thumb image
Astagfirullah. Sis... Jgn pcya ya. Btl kata mommy² yg lain. Xde kaintan. semua ats didikan..... N doa dr ibu bapa mainkn peranan. Sllu ckp.... Kata n doakan y baik³. Inn shaa allah.... Baik lah ak
..more
Pusar xde kaitan apa pun sbnarnya.. Semua atas didikan ibu bapa dan pengaruh skeliling je.
VIP Member
Atas didikan parents...pedulikan tggapan org yg negative..ank kwn saya depan rambut 2pusat mcm nie LA tapi depan dkt bubun lhamdulillah baik ja bdk tu atas didikan parents...
Anak boy sy 2 pusar, tp x nakal..x hyper pun..sgt2 mdengar kata, sng nk bwk jln2 umah orang, tapi kalau mulut dia mmg byk ckp.. sgt2 suka bertanya, pokokyaa xde jln keluar kita dibuatyer bila dia tnya
..more
Ank sy..pmpn..3 pusar..akal panjang..sy pun dua pusar..sekali bergabung🤣🤣