serah diri

Nak tnya ye mommies, dr mintak saya serah diri sehari sebelum due sebab saya ada gdm. Andai kata bila dh due pun saya pun ada tanda nak beranak, maknanya akan beranak paksa induce atau czer ye?

10 Balas

Sy pn sama cm awk kne serah diri 2 mgu lps.. Msuk wad doc check bukaan 2cm..doc msukkn tiub utk cepatkn lg bukaan.. Esok paginye doc check da buka 4cm..sy trus msuk labour room.. Doc pecahkn air ketuban & msukkn ubat utk kuatkn contraction... Alhamdulillah sakit x lama trus bersalin...

Alhamdulillah. Terima kasih ye mommies semua. Ni anak first saya, tetuba sangkut GDM pulak. Pastu nurse kata kena serah diri awal sehari dari due nnti. Terus rasa takut 😂 sebab dh mindset nak normal deliver.

Sy gdm on diet due 31 tp beranak 29 normal xda induce. Sblm tu doktor pun suruh serah diri on 30 utk induce kalau xda tanda beranak. Doa byk2 ye sis. Inn shaa Allah nant Allah permudahkan segala urusan

depends on doktor n awak. kalau sy. utk keselamatan bayi. sy ikut je nasihat wpun agak costing. risau baby awak....

Kalau da ade tanda xperlu la nk induce..kecuali progress bukaan tu lmbat

Rasanya Dr akn tggu awk beranak normal.. No induced no czer..

Induce dulu. 3 kali kalau tak ada progress juga, czer.

Tak semestinya

Saya pun gdm juga tp syukur besalin normal

sy pun GDM on diet control..edd 14hb 7..kalo sblm 14hb tu tak bersalin lg, mmg kena serah diri..Alhamdulillah, 13hb tu dah turun tanda n dpt bersalin normal..mommy kena doa byk2 n pesan kt bby keluar awal..in sha Allah dipermudahkan 😊