Mamonster, Malaysia

Mama OJ and Baby T

About Mamonster

12.12 Shopping hehe
Hi mommies! Beli apa kat Shopee? 🤪😆
thumb image
Tidak tahu🤔
Bli baby punya dulu..mamanya blum lgi
Dok rajin beli. Sebab dok sama mcm cjwow shop blh cod. 😂
Belom beli apa-apa lagu
Wah shopee gak 🤒 demam shopee gamaknye 😪 barang x sampai lagi 😴 haduii 🤤 tak sabar tggu barang ibu 🙃 brg baby dh beli
Sakit Bersalin Tu Macam Mana?
Mommies, jom share pengalaman masa nk bersalin tu. Ada tak yang boleh explain sakit macam mana? Selalunya orang tak reti nk explain. Haha. 😂
Masa contraction dkat2 anak nk kluar sgt dh tu... mmg sakit sgt2... nyawa di hjung2... pengorbanan seorg ibu subhanallah😭 mcm mna mak kita lahirkan kita.. itu lah yg kita akan rasa... tapi bila anak
..more
Sakitnya rasa nk patah tulang2 rusuk.... tak terkata. Rasa cam mati hidup semula. Alhamdulillah 4 org ank semua normal wlpn ank 1st dn 2nd nyaris czer, dh masuk bilik operation pn tp cancel sbb kepala
..more
Sy melalui 2 pengalaman yang berbeza krn 1st daughter sy czer, 2nd daughter normal.. Memang beza.. Utk situasi bersalin czer, kesakitan akan dirasai selepas bersalin krn ada luka bhg bwh abdomen... 2
..more
Contraction bole tahan lagi. Wpun rasa nak buang kejap pinggang letak tepi. Sakit dijahit tu yg x leh bawa bincang
Dua² puteri SEBELOM ni induce...so sakitnye mmng Tak terkata😭😭😭 Yg ke-3 ni Pon da overdue..3hb kne masok wad utk induce buat sekian Kali...harap kuat💪
Cuti Sekolah Dah Mula!!
Ada tak parents dengan anak-anak yang baru start cuti sekolah kat sini? Apa plan? :p
Jalan2 tp husband kerja pulak hehe
Suami sy dh start cuti tp sy x cuti2...kje je 😂 plan beliau mestila nk ajak mncari brg anak dia..first baby 22w in my womb💘
Tak Cukup Susu?
Hi mommies! Kalau lampin baby selalu kena tukar dalam sehari, tapi masih nangis bukan maksudnya tak cukup susu. Ada maksud lain juga. 👶👶👶
thumb image
VIP Member
Ye btl... Sometimes bby nanges hnya sbb dia nk kita peluk dia...mcm2 perangai bby ni. Nanti dah lama kita akn knl perangai bby kita
Tq info!
VIP Member
tq info mommy gojes🥰💃
part yg penat tp xmo tdur tu sukar skit nk handle...
Normal Delivery For Babies More Than 3.5kg
Anyone experienced normal delivery for baby weight more than 3.5kg? Share your experience pls!
VIP Member
Wow! Big healthy baby. May Allah ease
Where To Do Detail Scan/4D/5D
Hi moms, just sharing. If you're in KL or Selangor, you can book detail scan in this website. https://ww
..read
✌️✌️✌️✌️
🥰🥰
Sonographer perempuan ke??
Ohhh bagusnya. Tq!
Thanks for sharing
What To Do?
Any ideas what activities to do with kids during haze? Since we can't go out from the house. 😅😁
Hide n seek
Klau ank umur 6thn ke ats mcm ank sya, inilah masa sebaiknya utk membaca, melukis, dan buat latih tubi matematik. Sya buat time table utk dia, hadkan masa menonton kartun dan main tembak2. Weekend bol
..more
Do lacing, painting, sorting colour, puzzle, then give reward..
Colouring, or playing masak2...
VIP Member
play peek a boo with them
Help!
Both my kids (1y old baby n 5y old kid) vomit after eating/drinking. They didn't go out from the hours the whole day. Now they're having fever all of a sudden. Could it be food poisoning or haze? Bot
..read
Better go to clinic as soon as possible sis. A bit worrisome. Takut food poisoning instead of masuk angin
Celery For Baby
Can 1y old baby eats raw celery? It says here in the app they can eat celery but I'm just wondering can it be eaten without cooking it first...
thumb image
Rasanya better masuk dalam masakan cthnya sup 😊
Dry Hair
What is the best solution for kids dry hair? My 5 year old daughter's hair is looking dry and not really manageable when I try to tie ponytails... Does hair oil helps? Or should I change to certain s
..read
Try tukar pada shampoo baby johnson..
Do you put conditioner on her hair? My sister put conditioner on her daughter's hair, rambut anak dia very soft now
My five year old niece has the same problem. Her mom was told to shampoo less often and use a de-tangling spray. And also avoid hair dryers and when towelling dry, dont rub vigorously. Instead tamp it
..more