Cara mudah hamil

Hi mommies! Ada cara mudah or berkesan tak untuk cepat hamil? Kalau ada petua ke tips ke share la 😊

11 Balas

Ini cra sya.. sbb sya mula track wktu subur sya dr bln june.. bila wktu kmncak kesuburan sya cba bsama suami. Rezeki, hjung bln july tu sya dh pregnant.. sbb wktu subur sya pda 14july. tp sya pun amalkn acid folic sblm pregnant lg.. klau boleh lepas 'bersama' jgn terus bgn. Baring dlu dlm 5-10min.. jgn stress. Dgn izin Tuhan, moga semuanya dipermudahkan.

Mak mertua saya pernah bagitau kalau nak mudah & senang hamil kena elak satu benda. Which is benda ni ramai orang suka hahaha... Stop makan FAST FOOD. Sebab fast food ke junk food ke dia macam kurangkan kesuburan kita as wanita.. so susah nak hamil kalau still ambik kalau tengah fasa nak hamil...

4y ago

I agreed!

Hello sis.. cara nak mudah hamil ni banyak sebenarnya tapi kalau nak yang berkesan orang cakap lah if jenis yang minum caffeine, kena elakkan or senang cakap STOP consume. Nampak remeh but benda ni penyebab jugak lambat timang cahaya mata

Hi dear..Ni just apa yang saya baca lah sebelum2 ni..Cara mudah hamil ni tengok jugak cara bersama dgn pasangan mcm mana.. posisi tu penting actually.. cuba lah baca artikel berkaitan posisi waktu seks.. semoga dapat membantu...

Setahu saya lah kalau nak cepat hamil posisi masa bersama tu penting jugak. Posisi isteri kena kat bawah and suami kat atas. Meransang untuk lebih subur macam tu lah saya pun tak mahir sgt but mcm tu lah bunyi dia hahah

Ni petua saya lah masa hamil anak first..Kalau boleh kerap bersama dengan pasangan.. Bukan nak cakap kena hari hari tapi kalau buat selalu tu peluang nak hamil tu ada.. Ni cara paling senang nak hamil lah bagi saya

Boleh usaha bersama waktu subur. Cara saya track waktu subur ialah install apps menstruation tracker contoh "flo". Tapi rasa ni sesuai wanita yg ada period yg regular

Klu mcm sy g urut dlu, btulkan kdudukan rahim.. Klu dah btul, alhamdulillah... Lpastu baru jaga pmakanan husb n wife.... Jgn mkn masam2 especially jeruk or asam kecut

Actually masa bersama dengan pasangan ni posisi tu main peranan jugak.. tu salh satu cara mudah n senang nak hamil..

Dulu saya amal folic acid sbelum mgndung.. Stop minum kopi