Nurul Halifah, Malaysia

About Nurul Halifah

Anak selsema & batuk
Area Kl Selangor sekarang musim hujan so anak pun batuk and selsema tak pulih pulih. Ada petua or ubat yang best tak untuk hilangkan selsema dia?
pantau kandungan air.tkt dihydrated.
Fried Rice For Baby
Mommy, can i give my 1 year old son eat fried rice? If you have good recipe can share with me.
Boleh sis letak carrot, kacang pis untuk lebih sedap tapi jgn letak garam..pastu masuk la ayam halus2 baru sedap.
Kid With Tantrum
Is it normal for kids 2 years old have temper tantrum?and how to handle their emotion? help mommy!
Normal.. Just bear with them.. Cukupkan makan minum tidur and fill their emotion with love.. Hug them regularly
Normal. In fact, its very normal. And its not temper. Its just tantrum. Stage mengenal emosi. Introduce words of emotion: marah, sedih, happy. Sbb dia xtahu apa yg tgh dia rasa dan xtahu mcm mana na
..more
Sleeping Tips
Hi mommy, i need tips and opinion regarding on how to make sure your baby sleep well?
VIP Member
Kena ajar anak dri baby utk bezakn waktu siang dgn malam. Sya ajar anak since lahir. Masa dlm pantang tu sya bezakn time malam dgn siang. Malam jew msti bawak masuk bilik & setiap pkul 9 nak tido msti
..more
switch off the lamp and sleeping place comfortable.
Selepas czer
Saya nak tanya siapa ada pengalaman lenguh belakang lepas czer even dah 2 years pun? saya tengah alami sekarang baring lama sikit mesti rasa lenguh sengal macamtu 😑😑
saya caesar 2 kali..untuk yg ertama kali memang saki sangat belakang.Berjumpa dgn doktor dan doktor nasihat supaya jangan angkat berat dan praktikkan cara tang betul jika mahu angkat barang dari bawah
..more
Najis warna hijau?
Pelik la najis anak saya tiba-tiba warna hijau, adakah dia kurang air atau sebab terlebih makan sayur? buntulah. need help!
VIP Member
Hello! I used Google Translate but I'm guessing it has to do with green poop? How old is he now, and is it green bits or fully green? :) Usually it's kinda normal because there are several different
..more
Cara simpan susu badan
Saya nak bertanya, apakah cara penyimpanan susu ibu yang betul supaya dapat elak basi? #needhelp
VIP Member
Help is comingggggg. Nah cuba tengok panduan berguna ni: https://my.theasianparent.com/cara-menyimpan-susu-ibu/
Susu formula terbaik untuk bayi
Anak saya sekarang suka cirit birit. Patut ke saya tukar susu dia atau ada kaedah lain yang boleh saya buat?
thumb image
VIP Member
Mungkin boleh tukar. Takpun sis tgk senarai ni: https://my.theasianparent.com/susu-formula-terbaik-2/