Perempuan mengandung: Emosi tak stabil

Mmg lumrah ke bila pregnant je emosi tak stabil? Kejap ok, kejap nak marah, satgi nak nangis.. Sy pun tk faham dgn diri sendiri...

13 Balas

saye same laaa...masuk trimester kedua syee rse stress sbb xtau nk makan masak ape...tertekan sbb bosan tak ade kwn nk berbual rindu kg rindu masakkan mk nk balik tpi kesuntukkn kewangan...menngis teresak2 nk solat pun nngis tnpa sbb..sbb nk balik kg xdapat balik mcm2 rse...rse nk berada dlm keadaan ramai org supaya tak sunyi...last2 sye tawakal bce yassin tiap2 hri...rncng pemaknn keluar petng2 dngn suami jngn skip ubat tmbh darah sbb sye selalu lemah xade tenaga sbb hb low tmbh xmakan langsung sbb takot muntah smpai fobia...musabah diri bnyk kn mmbaca rehat yg berkualiti dn sentiasa mandi sejukkn badan...perkongsian sye pnjng maaf yee 😅

Ye btl emosi tak stabil,sy mengandung yg kedua ni mod nk marah je Ada je tak kena kdg tak blh org bising2 sgt.masa ank pertama mood sedih je 🤣lahir2 baby boy..mmg cewek sgt dia ..yg kedua ni dah dapat Rasa mcm girls sbb tak Sama masa mengandungkan yg pertama ,scan kelinik smlm 🙈mmg nmpk jatina dia doktor say girls.. so tunggu je la tahun depan🤲

skrg pun tgh alami ,, suami balik kja habis mndi pa smua trus duk tgok tv trus prut tetibe lapar nk mkn itu ini ,, rasa nk nagis n melenting je bila suami tgh rest pnat kja ,, hmmm... nak tak nak trpksa g beli juga ,, hmmm... kesian suami .. Apalh nasib!!😭

Hormon masa mengandung memang tak stabil jadi kita kena pandai2 manage la.. jgn terlalu ikutkan perasaan tu, nak layan perasaan pun sikit2 je dah la lepas tu back to normal.. tarik nafas dalam2 fikir yg positif..

Ye btul!! Saya silap skit cepat je dhangin naik. Smpai husband pun tegur apesal kejap2 nak mara 😂 kdang tu gurau pun boleh smpai nangis sis...suami pening tgk saya..saya ni lagi pening dgn diri sendiri

Kalau saya dulu awal2 mmg marah tak pikir apa...Main sembur je.. lepas suami nasihat saya baru lah slow2 kurang.. Every time rasa marah, saya akan cuba untuk diam and msok bilik pastu baring

Haah sis mmg lumrah pun orang mengandung emosi tak stabil. Ada mood okay, ada masa mood swing.. Semua benda tak kena..Kadang kesian dekat org dlm rumah kena hadap perangai merepek ni hahaha

betul sis, sentiasa brfikiran positif n bnyak kan mmbaca alquran dan brzikir, bila ibu tenang dan relax bby dlm perut pun akan rasa yang sama seperti mana ibu dia rasa 🥰

4y ago

tenangkan diri baca quran most useful...ank pun xmeragam

Huhuhu saya masa hamil anak 1st cepat melenting sis...nampak rambut gugur kat lantai pun nak mengamuk mcm orang gila hahaha

Masa 1st trimester je saya punya emosi mcm tak menentu...masuk 2nd and 3rd trimester dah okay dah..