Anak kuat makan, tapi kurang minum susu

Anak sy dah masuk 7 bulan. Alhamdulillah, try bg macam2 semua dia makan. Cumanya dia x nak minum susu formula (dah cuba mcm2 brand fm/botol/puting). Dia tetap nak direct susu badan, pakai botol pun x mau. Tapi susu bdn sy x cukup utk usia dia skrg :(

2 Balas
Tulis jawapan
VIP Member

Hi sis. Direct feeding insyaAllah susu cukup utk baby n takkan habis. Tahan jap smpai 1y ke, then blh ajar pakai cawan. Itu plan saya lah. Cuma lenguh la pinggang hehehehehe marilah bersama-sama menyahut cabaran Lgpun usia skang mknn tu lebih penting dari susu. Susu cuma tambahan.

Baca lagi
2y ago

ayaq kosong xleh 2oz ja sehari sis. hehehehehe. for now.

VIP Member

sis dah cuba milk booster ke?

2y ago

hmm okay2. 2bulan lg nak tggu timbang..wuu harap berat ngam2 la