Anak kuat makan, tapi kurang minum susu

Anak sy dah masuk 7 bulan. Alhamdulillah, try bg macam2 semua dia makan. Cumanya dia x nak minum susu formula (dah cuba mcm2 brand fm/botol/puting). Dia tetap nak direct susu badan, pakai botol pun x mau. Tapi susu bdn sy x cukup utk usia dia skrg :(

3 Balas

Hi sis Dayangku Haslina... Saya juga mempunyai masalah yg sama dengan sis yang 3 thn lps ni.. Cuma sy nak tanya.. Mcm mana kisah lepas perkara atas ni sis.....? Maksud sy bila anak stop bf sis? Sebab saya juga mempunyai masalah yg sebijik.. Skrg umur 9 bulan. Msih bf.. Sy bekerja.. Susu x byk.. Jd kna balik rumah dan bf dia jap.. Klu tak mmg air biasa pnggnti

Hi sis. Direct feeding insyaAllah susu cukup utk baby n takkan habis. Tahan jap smpai 1y ke, then blh ajar pakai cawan. Itu plan saya lah. Cuma lenguh la pinggang hehehehehe marilah bersama-sama menyahut cabaran Lgpun usia skang mknn tu lebih penting dari susu. Susu cuma tambahan.

5y ago

ayaq kosong xleh 2oz ja sehari sis. hehehehehe. for now.

sis dah cuba milk booster ke?

5y ago

hmm okay2. 2bulan lg nak tggu timbang..wuu harap berat ngam2 la