Siapa yang pilih nama bayi anda?

Excited sgt bila dpt tau gender baby ni. Tapi masa cari nama, siapa yg pilihkan nama baby korg? Sy berkenan ni, suami pula nak tu. Last2 family x setuju dua2. Ahh stress!

31 Replies
 profile icon
Write a reply

Normally husband akan biar sy yg pilih nama Anak since sy yg melahirkan anak-anak. Plus, husband kalau nak bg nama Anak, surely teselit nama footballer international. So at the end, sy yg bg. Family tak masuk campur, Alhamdulillah. As long as nama itu memberi dan membawa maksud yg baik pd anak kita dah la 😊

Read more

sy suggest, n suami pilih.. xde campur tgn org lain sbb mmg akan kelam kabut. hahaha.. make sure pendek (x lebih dr 2 nama) sedap maksud. dan xnak biar org len buat nickname pelik2. sbb kita plih nama pun ikut maksud, tp bila dipanggil, smua aneh2 n acah2 comel. xsuka. hehehe..

Hye Sis Dayang! Saya dan suami listkan nama anak. then kami tanya ustaz mana satu nama anak yang maknanya sesuai dan lebih elok bila digabungkan. so... kat sini, SAYA MENANG! hahaha... jadi ikut nama yang saya suggestlah! hehehe... Mommy was double triple happy! hehe...

Read more

Mcm sy,sama2...ada yg asben buh ada yg sy buh. Mcm ank sulung "faiqah (sy) Auni (asben)" Dapat ank boy,konon nak bg asben 100% tp sy sibuk gak nk selit😁😁😁 "faiq Anaqi".. Nk sgt nama Faiq,dr prgnant ank sulung lg..no.4 bru dpt boy,tu buh gak nama Faiq😁

Read more

husband pilih nama.. gigih dia cari nama dgn maksud yg baik.. family mmg tak masuk campur sbb first baby kami, jadi kami yg decide.. sy pun tak kisah asalkan nama yg bermaksud baik n indah.. jgn stress.. kesian baby kalau mummy stress.. tenang.. bincang elok2

Dulu kalau girl sy yg pilih nama, klu boy pula husband pilih kan.. Tp masa tu wlupun dh tau gender, kmi siap2 sdia dua nama, 1 girl 1 boy.. Hehe fmly x halang kmi letak nama sndiri, slgi nma tu ada mksud yg baik2đŸ€—

Husband pilih the first 2, yg ke-3 saya pilih. Belum keluar labour room lagi saya dah insist letak nama tu and he agreed sebab yg ke-3 ni plg susah beranak kot, plg sakit. Alhamdulillah dapat jugak saya decide haha

disbbkn ank tu istri yg mgndung 9 bln.. suami yg bnyak bg moral support n tolong bile isteri x lart.. so name bby ktrg 22 discuss... so terhasil la name Muhammad Rayyan Dzikrullah

33 anak sy smua sy yg bg nama,, Mohd danish Mohd afiq azman Aidan asyraf Ni klu gegel mmg dh ade nama Anis Fazura,,tp klu boboi lg blm piki nme,,excited nk gegel

Read more

Ank2 sy atas persetujuan suami isteri... A mewakili nama sy S mewakili suami sy Anis shakirah Shakir Atiq Awa shahindah Shahin Aryan (msih dlm prot) 😅

Read more