Betul ke upt clear blue & dip n tell lagi accurate result dia berbanding yg lain?

Upt mana lebih accurate resultnya

22 Balas

orang cakap CB lebih tepat & based on pengalaman bagi diri saya, betul. 1st time check guna CB terus naik double line. harga mahal sikit la tapi masa tu tak sabar. beli jela & brand tu ja ada stok. bagi saya okla ada 2 dalam 1 kotak. boleh test 2 kali. 3 hari kemudian check lagi guna CB juga makin terang. kali ketiga guna jenis lain pula bertambah tambah terang. then pergi scan betul pregnant. cerita tahun 2021. pregnant anak sulung 😀

clearblue digital ✨ Welcome to the Group baby 2024 ✨ Group ni saye baru buat harini ahli memang tak ramai , boleh stay dlu dan same² share link untuk memeriahkn lagi group 😍 Group ini bertujuan mngumpulkan ibu² yang duedate 2024 bagi mengongsi kisah pregnancy masing2 dan saling membantu ibu² yang lain https://chat.whatsapp.com/LW1PSZkVvYUG86wBzsuFRU

11mo ago

Xdapat nk join..suruh download wasap lg..padahal ada je wasap pon...

sya guna yg TerPaling murah pun..dpt juga detect pregnancy...bg cek yg pertama Tu..guna ke lah yg murah²..kalau betul hormon pregnant Tu dh kuat Kan..line dia akn pink tahap dewa juga..kalau dh sure line dia pekat...then kalaj nak show gmbr cantek² kat sosial media...bru lah guna yg Mahal Tu..yg digital LG best...

saya masa awal pregnancy clear blue je yang boleh detect pregnant ( semua jenis clear blue saya cuba semua positive). Masa tu UPT lain semua negative. Selang seminggu-2 minggu baru UPT lain detect pregnancy. So kalau masih awal boleh try clear blue sbb its more sensitive cuma mahal sikit

Mana mana pregnancy test di farmasi@watson@guardian smuanya accurate.. beza harga je.. clearblue tu kalau ada duit lebih lebih lebih blh lah beli... Dua dua anak tak pnh bli yg mahal sbb apa sbb sy kedekut..

11mo ago

haah beli dekat farmasi atau guardian je 4ringgit lebih je . memang accurate tak pernah salah lagi 😝

Saya pakai disclosure tu pon dah accurate 😊. Kalau nak re-confirm je baru beli Clearblue. Actually memang habits semua girl, excited try semua brand betul ke tak pregnant😂. Once dah naik double line, pregnant Insya Allah.

If bajet kureng, boleh try dip n tell pun accurate. Clear blue mahal sikit plus hritu sy tersalah buat sia2 je😝 Sy skali guna dip n tell je terus naik double line. Sekarang dah 36weeks, alhamdullillah.

11mo ago

alhamdulillah tahniah. jaga diri baik2 ye. saya doakan urusan bersalin awak dipermudahkan Aamin ❤️

tak penah beli clear blue. dip n tell pun dah cukup accurate bg sy.. dedua anak sy period belum time due lagi pun dia da tunjuk line pregnant jelas 🤭 muroh plak tu rm12 dpt 2, sy pakai 1 je.

11mo ago

saya beli yg ni kt watson. tgok time juga la maybe sy beli tu time promotion 🤭 try la tgok² kat farmasi lain juga. dlm ada 2 pcs. boleh la try 2kali kalau tak yakin.

ada bajet lebih boleh beli clearblue. tapi klu tersalah guna, kena beli lagi sbb agak sensetive. mcm saya anak 1st guna dip n tell je dlm rm13, 1 kotak ada 2 strips. itu pun dh accurate 😊

yup.. tpi sy apa2 ja.. kalau da terang tu apa2 pun ok... sy beli pelbagai jenis untul elak d scam.. kadang2 clear blue pun pndai scam org

11mo ago

yes.. saya ada dgr jgk org ckp mcm ni. klu pregnant pakai upt murah mahal sama² double line terus 🤭