hi mommies,

siapa pernah test upt guna dip n tell result berubah rubah , saya test 3 kali .. 2 kali - double line 1 kali - satu line macam mana kita nak tahu kepastian ye ? jangan mintak saya pergi klinik , sebab masih awal. nak guna jenama lain , rasa nya dip n tell accurate clear blue agak prices 🥹#firstmom #pleasehelp

3 Balas

period sis sepatutnya bila? cth cm sy, 15hb tapi x period lagi. so tunggu hujung bulan baru cek guna upt. then baru tahu result. cek upt waktu pagi. upt boleh beli kat watson, guardian or farmasi. sy dulu beli upt kat watson je. beli dua upt jenama berlainan. dua2 result sama.

1- dah delay period? 2- waktu test diambil? 3- try upt lain selain dip n tell. cth: brand disclosure, Watson, guardian.

8mo ago

dah delay 6 hari , waktu malam dan waktu pagi air kencing pertama ..

Waktu test tu mcm mana? Sehari sekali ke? 2 hari sekali ke? Pagi ke malam?

8mo ago

Yg double line malam or pagi? Lebih accurate waktu pagi sebab urine belum dipengaruhi dgn chemical lain. Dan make sure result dibaca within 15 mins. Dan kalau masih samar yg susah awak nk tengok sampai kena kecilkan mata, test lagi 2 hari. Logically akan makin pekat double line tu sbb hcg level preggy moms will double every 48hrs