Bukaan bersalin

Sye ada pegi pac hari khamis malam doc kata baru 1cm..pastu balik rumah balik.. rasa macam nak pergi lagi malam ni just nak cek bukaan...agak2 makin besar x? Ada progress x.. sebab sye xde rasa contraction lagi.. ketuban pun belom keluar 😔.. harap sngt bersalin sblm due.. senaman, jalan2 ape semua dah buat.. mcm mana nak tahu bukaan nya makin besar yee.. nanti pergi2 still sama je ☹️

16 Balas

Biasa 1cm ni dia takkan cepat buka. Kalau xde tanda lendir darah and contraction lagi biasa blum masa lagi nak bersalin tu. Ade orng berminggu2 pun masi 1cm