Tanda bersalin - darah

Hai saya dah 38w4days.. semalam pkul 4ptg ada darah and terus ke hospital. Bila check bukaan 1cm bru Takde contraction and air ketuban tak pecah lagi. Tggu di PAC smpai pkul 10pm untk doctor monitor. Doctor bagi balik Sebab bukaan still 1cm and contraction sikit. Saya tak rasa sgt.. sekarang dah 24jam dri keluar darah. Perlu ke saya ke hospital untk check bukaan lagi?

1 Balas

kalau rasa was was boleh je awak pergi check , but time saya dulu saya banyakkan jalan itik dgn squard inshaAllah bukaan tu cepat sikit and mudah utk awak bersalin . Apa apa pun ikut kemampuan awak ye . Kalau dah ready , rasa tak selesa macam period pain tu boleh dah stanby g hospital . Harap dapat membantu 🤍