cepatkan bukaan

salam hai mommies nk tanye mcm mne ye nak bgi cepat bukaan.. dari smlm dah contraction tapi bukaan baru 1cm smpai harini. dah buat senaman mcm2 masih lagi belum bnyak bukaan dah risau sebb due sepatutnya harini 30/10 sakit pulak makin kerap bile pergi hospital doktor suruh balik dulu layan contraction kat rumah smpai betul2 sakit sgt baru dtg lagi 😭

1 Balas

puan kerapkan berjalan ya... sambil2 duduk baca quran, zikir, doa sekerap yg mgkn... Insya-Allah bukaan mkin buka ikut aturan Dia. saya mcm puan..overdue dh..40w6d bru bersalin. dh round Taman byk x... bersama suami pon. tp dia nk keluar lmbt juga. huhu.. moga diberi kekuatan..kesabaran menanti ya. moga mudah saja bersalin nnt

1y ago

Kalau overdue kene induce ke? Atau czer? Maaf tnye sebab saye preggy ank sulong 🥲