Tanda bersalin

Nak tanya, hari ni sye dah 38w 2d.. sejak masuk 38w ni sye dah mula rasa sakit perut lain drpd yg lain.. sakit perut macam senggugut pun ada, sakit perut mcm memulas2 pun ada.. yg pasti x selesa la.. rasa nya pun mcm makin sakit makin kuat gitu setiap hari.. pinggang pun dah mula rasa sakit, pedih.. fuhh.. so tu tanda2 ke eh means tu dah nak mula rasa contraction yg sebenar ke?.. harap sngt bersalin sblm due hehe.. kalau boleh nak bersalin dalam 38w ni.. Pastu kan kalau macam x keluar tanda2 yg lain lagi mcm keluar lendir darah or pecah air ketuban tu boleh kee kalau kita nak pegi hospital just nak cek bukaan & ctg je? Mana la tahu memang dah ada bukaan ke kan..rasa x selesa sngt skrg ni.. sakit sngt2.. nak kata kerap & makin kuat tu xdela.. cuma sakit nya x hilang2..

1 Balas

Boleh. Pergi la PAC. Nanti doktor check. Kalau takde bukaan dan baby okay, doktor bagi balik.

6mo ago

*Sorry 'bagi' tu auto typing. Terbanyak pulak😂