Bukaan bersalin

Sye ada pegi pac hari khamis malam doc kata baru 1cm..pastu balik rumah balik.. rasa macam nak pergi lagi malam ni just nak cek bukaan...agak2 makin besar x? Ada progress x.. sebab sye xde rasa contraction lagi.. ketuban pun belom keluar 😔.. harap sngt bersalin sblm due.. senaman, jalan2 ape semua dah buat.. mcm mana nak tahu bukaan nya makin besar yee.. nanti pergi2 still sama je ☹️

16 Balas

Jgn la saje2 pegi semata2 nk cek laluan. Nanti kang xpasal2 kne marah kt situ. Klo betol2 ade blood show, contraction semua tu br lah pegi.

tggu je..kalau kejap2 cek pon nanti bby strees.bila strees tu yg jadi sakit tpi jalan tk buka

11mo ago

Sakit dia tu bila sis ubah position like dari berbaring to duduk akan hilang tak sakit tu ? Kalau ia hilang ertinya tu yg dipanggil Braxton Hicks. Tapi bila sakit & sakit tu takkan hilang biarpun dah mcm² cara position sis tukar tu tandanya nak bersalin dah tu sis

biar lambat . mcm sy kena branak awal kena czer sbb bukaan lambat sgt

atas ore sis.. sy 2cm 2minggu mcm tu je..

tengok tips jamumall kat youtube

pantau pergerakan anak tau puan