Bukaan 1cm

Hi mommy! nak tanya la kan, skrg dah 38w2d tadi pergi checkup pastu doktor check bukaan dah 1cm..duk rasa mengeras gitu je..nak rasa contraction pun tak tahu macam mana sebab first baby..so, nak tanya mommy yang berpengalaman kalau dah 1cm ni agak² berapa lama ekk nak bersalin? due date 8/7 ni je.. #firstbaby

7 Balas

4/7 ni tarikh due saya.. ni selalu rasa mengeras .. saya pun first mom tak tahu beza contraction palsu atau betul.. bila tanya orang berpengalaman.. kalau sakit sampai rasa nk patah pinggang atau makin lama makin sakit bersedia laa nk pergi hospital

saya bukaan 1cm dah seminggu lebih. tapi masih takde tanda lain. mungkin dia nak tunggu due date. saya due 4/7. ada orang ambik masa sehari and ada makan minggu. tunggu ja la mampu. semua dah buat tapi baby masih santai

10mo ago

due date kita sma,selain dri skit kt bwh yg on off, tanda2 lain xda...kena redha la ni serah diri 3/7,induce 4/7...

Mcm mana rasa contraction awak skg? Ada gap masa yg tetap tk? Saya 38w4d tp masih confused early labor contractions atau false contractions je 😫

10mo ago

semoga dipermudahkan segala urusan ye sis aamiin

Sy anak 1st dlu bukaan 3 cm mse 38w...admit hospital 1 mlm...esoknya bukaan tertutup...40w4d bru bersalin...doc ckp baby rehearsal je dlu😂...

Saya dah 39w. Due 5/7. Sampai sekarang takda rasa sakit sangat. Cuma lenguh2 manja. Perut pun mengeras kadang2 ja. Risau jugak ni..

banyakkan gerak, search exercise apa blh buat

sama due date dngn sya 8/7

10mo ago

tahniah.. Sya bby sronok lg dlm perut.. hrap kluar sblum due