buku pink

sya pregnant anak luar nikah.. tdi nak pergi buka buku pink nurse tu kata kena bwk waris jgk utk sign ibu bapa atau adik beradik.. kluarga sya takde yg tau sya pregnant.. plan lepas bersalin baru nak bgtahu mereka.. apa patut sya buat.. mcm menyesal plk pergi klinik ?

71 Balas
Tulis jawapan

Sya pon pregnant luar nikah mak ayah saya pon tak tahu lagi saya dah 7 bulan belum buat buku pink lagi tak tahu apa patut saya buat saya pikir nak bersalin bidan je taknak pergi hospital hm stres bila pikir kan balik

Baca lagi
2mo ago

sis klau xnak bg akak dik.pm0193358676

Better bgtau je fmly dik..bnde cmni jgn disorok, ibu bapa mne x kecewa tp lebib baik bgtau skrang dr trlmbt..lg bgus klau lelakinnye bleh bertggungjwb..

Dah brapa weeks? Better bagitau parents awak.. Selagi masi kecik perut tu.. Adik kahwin la.. Suh lelaki tu btanggungjawab. Jgn stress.. Byk bdoa mohon keampunan.. Benda DA jadi.. Anak anugerah Allah.. Jga la sebaik mungkin.. 🌺

Baca lagi
3mo ago

btol tu.. ank anugerah allah.. ramai yg nk baby dik tp x diberi zuriat.. dh bnyk kli gugur ttap berusaha nk kan baby... jgn buang dik..

Benda da jadi da pun kan sis. Bg la tau keluarga. And pastikan dpt proper check up. Kdg kita rasa kita sihat. Badan fit. Muda lagi. tapi sangkut kencing manis la. Itu la ini la. Belum lagi anak dlm perut tu. Melalui check up ni la kita nak pastikan keadaan kita and anak kita. Dan utk memudahkan proses bersalin nanti incase sis perlu deliver secara czer atau ada apa apa komplikasi. Kita taktau semua tu. Melainkan sis nk deliver dkt private. Jgn memperjudikan kesihatan sis dan anak. Semoga selamat ya sis.

Baca lagi

saya pun hamil anak luar nikah...memang kena bawa family yang tahu pasal kita, bukan apa pihak hospital taknak ambil risiko tinggi, sebab kita single parents....dah single parents, doktor risau kalau kita jaga diri seorang2 time pregnant ini...bagitahu jak family sis, perut sis tu makin membesar, sis nak simpan rahsia sampai bersalin....mustail sis, saya dah pernah try, 9bulan tu cukup panjang....takut kena marah, tu belakang cerita sis....sis tadah jak telinga sis kalau keluarga sis nak maki hamun sis...nak malu, nak sedih pun tak guna, dah salah kita tak pandai jaga badan...tapi sekurang kurangnya sis dah cuba jaga cii baby yang tak bersalah tu...kurang sikit rasa bersalah tu

Baca lagi
3mo ago

Bagus dik.. Kena marah, kena maki ke hadapi la dgn tabah. Apapun pk kan yg terbaik utk anak yang dikandung. Jika bapanya mmg lgsung xde dlm radar. Xpe, Hadapi dgn tabah. Ini pgajaran yang paling beharga. Blajar dr nya, bertaubat dan bangkit. Anda ada anak untuk dibesarkan. Dah xboleh nak pk takut kena marah dgn family lg dah. Just in case klu tak diterima keluarga, persiapkan mental dan cuba utk cari institusi yg boleh menbantu kes² spt ini. Jgn amik langkah mudah spt nak buang anak dsbnya. Jgn tambah lg dosa /perkara yg buatkan kita mnyesal di kemudian hari. *maaf klu tersinggung dgn kata² akak. Diharap kes² spt ini dpt dikendalikan dgn baik. Jgn terlalu ikutkan emosi takut . Kena berani hadapi kenyataan

Bgtau je family..mula2 je dorg mrh tp percaya la,mn ade makpak xsyg ank..lambat laun lembut hati dorg.Dr membelakangkan dorg..jd pape nt cr dorg gak.better bgtau..gudluck dik!

Sis nk tnye.. Deliver dekat hosp private tak mintak surat nikah ke?

9mo ago

Okk tq sis

VIP Member

Adik kuatkan semangat k, awak kena bagi tau juga family, Inshaa Allah akak doakan urusan adik dengan keluarga dipermudahkan 💕

adik bertabah ye.... akak doakn semuanya akan ok...

Mmg kna bwa sis..Bnda mcm tu sis jgn malu..