Hamil Luar Nikah.

Hi,, ') Sya hamil anak luar nikah, ibu bapa sya xtau sya mngndung luar nikah, tmbhan family sya benci org kahwin muda. Sya jua xmau ibubapa sya tau bnda nie. Tapy kluarga pihak lelaki tau benda ini, kami kira lepas kahwin bru nak buka buku pink,, tpy pihak lelaki lambat urus prosedur perkahwinan. Skrg kandungan masuk bulan ke 8,,. Sya xtau nak buat apa.. Pastu ada org kata kalau nak buat buku pink,, nurse akan minta alamat rumah n akan buat lawatan ke rumah,, btul kah tu? Pastu sya dgr kalau nak kuar hospital lepas bersalin mesti ada ibu bapa yg jdi penjamin utk keluar dri hospital, dan ada pgwai jkm akan brjmpa dgn kita, btul smua tu kah?

2 Balas

Emm da 8bln daa sis..nikah lpas abes pantang jek laa.. Dan sis kne bgtau parent sis jugak.. Nty mse da bsalin n nk kluar spital, parent kne jd pnjamin.. Bru bole kluar spital..

3mo ago

Kalau adik beradik sebagai penjamin boleh ka?

Maaf muslim ker?

5y ago

Ya muslim