buku pink

sya pregnant anak luar nikah.. tdi nak pergi buka buku pink nurse tu kata kena bwk waris jgk utk sign ibu bapa atau adik beradik.. kluarga sya takde yg tau sya pregnant.. plan lepas bersalin baru nak bgtahu mereka.. apa patut sya buat.. mcm menyesal plk pergi klinik ?

76 Balas

Nanti masa bersalin n utk discharge wad pun akan perlukan waris jugak dear.or else mak boleh discharge tapi baby kena tinggal kat hospital if i dont mistake..so i guess,memang kena bagitau jugak pada dorang.. Buka buku pink ni kt klinik swasta pun boleh.tpi kos la utk setiap kali c.up.but end up tetap sama bila bersalin nanti..

3mo ago

Kalau waris tu adik beradik boleh ka?

Awak kena kuat dlam hal ni, awak kena bagi tahu keluarga awak jugak, sebab nanti awak nak bersalin, babay dh lahir, awak nak keluar hospital keluarga awak kena ada sekali utk bawak keluar awak.. Klu tak baby awak pusat jagaan akan ambik.. Klu awak bagi tau awal pada keluarga awak, senang nanti awak nak lahir baby..

Awk bwh umur ke ape dik..sy yg umo 30 ni pn nsb mcm awk..tp nsb bek parents dh fhm keadaan sy dan dorg yg teman sy pg klinik wt buku pink..ape2 pon kena berterus trg ngn fmly ya jgn diam..cpt2 g wt buku sian bby dlm perut kena dptkn rwtn ngn cpt,awk pon sme..hrp allah permudhkan urusan awk ya..aminn

6mo ago

klau ibu yg mengandung tu dh cukup umur and dalam proses nk berkahwin mcm mne prosuder dia tu? adakah pihak hospital akan sediakan kaunseling dn pihak jakim akan datang jugqk?

Awak cuba slow talk dengan ibu awak dlu.. Hati ibu sgt lembut. Mgkin dia akan menangis dan marah.. Tp kejap je.. In shaa allah ibu akan bantu untuk explain pada ayah dan adik beradik yg lain.. But the first step is, mulakan dengan ibu... Seorang ibu, takkan buang anak dia sendiri.. Pecaya lah..

asalam, hi sy nak tanye sy dh preg nk msuk 3 bln , sy nak bela kandungan ni tapi sy tknk fmily or fmly belah lelaki tahu , tolong bg cadangan sbb sy buntu tk tahu nak buat ape kwn kwn sruh buang tp sy tk sekejam tu 🥺 sy buntu sngt tk tahu nak tnye sape

Nak tak nak kena tempuh.. Sbb sis Yang Nak plih ke arah tu. Kena marah ka apa, Semua tu kenalah hadap. Normallah kalo family marah dengan apa yg dh terjadi. Doalah Semoga sis dapat keampunan daří keluarga dan boleh terima sis

Sya pon pregnant luar nikah mak ayah saya pon tak tahu lagi saya dah 7 bulan belum buat buku pink lagi tak tahu apa patut saya buat saya pikir nak bersalin bidan je taknak pergi hospital hm stres bila pikir kan balik

6mo ago

dulu awak buka buku pink tu nurse ada mintak dokumen apa ii tak? And mcm mne prosuder dia?

Mmg mcm tu. Dorng mintak waris jugak sbb xnk biarkn ibu mengandung sendiri tanpa pengetahuan sapa2. Slow talk dgn parents. Mula2 mmg marah tp lama2 reda fikir juga bayi dlm kandungan. Xpa biar malu skrng jgn malu kemudian hari

Better bgtau je fmly dik..bnde cmni jgn disorok, ibu bapa mne x kecewa tp lebib baik bgtau skrang dr trlmbt..lg bgus klau lelakinnye bleh bertggungjwb..

sorry laa sy nk ckp , kwn sy ade pglmn mcm awk tp nurse tya dy da kawen blm dy ckp blm blh je bt buku xperlu sign adik brdk ibu ayh ke , jnji awk amik brt tntg kshtn bby