kucing kesayangan

Sy pregnant nk masuk 8mggu .. Kucing peliharaan sy terlompat atas perut sy .. Adakah itu akan menjejaskan janin?? Sy risau sgt skrg ni?

11 Balas

In sha allah xde pape..cuma pastikan kalo kena cakar or luka d sbbkn kucing kena gi klinik takut jangkitan kuman.. Dan najis dia/popo or kencing org pregammt x blh nk uruskn...sbb bahaya pada kandungan.. so mnta asben or family.members cuci kotoran kucing..

5y ago

aah sma lh aritu sb sblum mngdug lg tdur sma2 kucing bila suami kije luar..Tu sye tawakl n jga kbrrsihan kucing..Mndikn dia jga..Pastu tme preggy kucing pon sma preggy..berank je ank2 kucing sye jga jga..

Saya aritu kucing saya terjah atas perut masa baring atas sofa sbb dia nak tangkap lalat 😅 alhamdulillah baby okay . Cuma masa tu rasa sakit perut skit. Kalo takde bleeding InshaAllah selamat . Keep positive 😘

5y ago

Kan sis. Sakitnya kejap mlm td. Tp nk marah si buluss tu tksampai hati sbb kucing kesayangan😂 alhamdulillah tak sakit n takda bleeding. Tq sis , lega saya. Hehe

In shaa allah xde ape2 sis. Unless sis terkena cakar(kalau dia xvaksin n luka menjadi teruk) @ sis uruskan poop dia. Sy bagi kucing tdo kt perut sy 😁😁 in shaa allah fikir positif.

5y ago

Manje nya kucing dear.awal dh syg kn baby dear...comel

Lompat slow xpe ..tapi kalau mcm Kuching ddk atas almari lompat atasprrut kita better avoid ..

Alhamdulillah takda bleeding n takda rasa sakit .. Thanks smua .. Kurg dah risau sy

Actually it should be ok. Just stay away from their faeces.

Najis kucing bahaya utk janin. Rasanya kalau kucing tak kot

Sama la. tetiba kucing lalu kt perut. Sakit tapi tkde pape

Klau blh elakkn.. Klau sis xd bleeding, rase ok

Kuat ke?? Klau takde bleeding tak Ada apa2 kot