Belai kucing salah ke

Hi momy smua.. Nak tnya.. Sy ni pencinta kucing.. Nampak kucing pn geram tu xdpt di pisahkan nak belai juga.. Tp baru2 ni mil larang.. Katanya nanti anak terikut mcm kucing.. Betul ke? Tp sy xdpt elakkan diri dri belai kucing sbb sy ada pelihara kucing dn sy sgt syg kucing. 😔

3 Balas

anak saya dah 9 bulan. dalam perut lagi dah tdo dengan kucing, sekarang lagi lah dia yang buli kucing. ok sahaja tak ada macam kucing pun. dah boleh berdiri macam manusia, makan pun guna tangan macam manusia. tapi kalau MIL tu cakap macam tu maksudnya dia tak suka mummy pegang kucing la tu, itu kata2 kiasan je kot. kalau depan MIL pandai2 la cover jangan pgg kucing. Tapi InsyaAllah, kalau kucing bersih x de masalah pgg, dan cuci tangan la lepas da belai.

saya rasa takde masalah pun syg kucing mcm adik saya lahir anak dia mmg sgt syg n suka kucing takdelah mcm kucing 🤣 tp mil larang maybe sbb kucing ni bulu dia boleh buat asma sesak nafas kutu elergik dll. Pastikan kucing bersihlah n takde apa2 health effect. Mil just concern tu 😊

takde lagi setakat ni sya dengar ibu mngandung yg suka kucing nti anknya mcm kucing😁...kucing tu kan binatang kesayangan nabi..klu dah nama pecinta kucing mmg akan syang dgn kucing kan..semoga dipermudahkan😉