nurul asznieda, Malaysia

mummy to be

About nurul asznieda

susu kurang dan naik kn berat bdn baby
Hi semua mommy nk tips byk kn susu dan naik kn berat bdn baby.kat wad ni sbb berat bdn baby xckup😣
Saya makan biji chia membantu banyakkan susu
baby di NICU
Sy selamat deliver baby boy pada 15/9/19 3pm melalui czer berat 1.84kg.nama baby Mohamad Zulhazmi bin Mohamad Zulhamdi.tp masih di NICU .mintak mommy2 doakn baby saya cpat kuar dr NICU.tq mommy semua
..read
VIP Member
Tahniah!!! Semoga baby boleh cpt balik rumah. ❤️
bp tinggi
Hi mommy semua sy dh 33w.skrang ade masalh bp tggi xtkawal.baru kuar hospital. Nk kene cek bp selang 1 ari.jd ari ni nk kene cek lah.sy nk tahu ade x tips mommy yg hadapi bp tggi di 3rd trimester tp b
..read
Sama mcm sy. 21hb nanti start cek bp selang sehari. X tau apa punca & cara nak kawal #38
bp tinggi
Hi mommy semua .sy bru kuar hospital sbb bp tggi.dh kuar pulk g keje ni adoii ade satu opismate ni sy xgemar sgt perangai dia..tibe2 jd pening bpusing2 ase jap td..ade x petua utk trun kn bp atau bg t
..read
Ada.. Sy dh lalui ye.. Amik asam keping dlm 3 rendam.. Mnm pg n mlm.. Sy amalkan 3 hari lps tu sy cek.. Alhamdulilah OK.. penah msk hos 35 weeks stress.. Bp high.. Hihi.
admit bp tggi
Kat hospital admit sbb bp tggi.baby ok alhamdulillah..bp je lah .doa kn sy n baby baik je ye mummy semua😚
VIP Member
Blh try mnum air rendaman bawang putih atau air rendaman daun sup mommy. Inshaallah dpt kurangkn bp. Ni petua yg mak sya selalu amalkan dari dulu smpai skrg.
suami yg mengidam
Saja2 je borak ngn mommy semua .citer lah suami mommy mngidam mknan apa.suami sy suka makn mangga muda kalau g beli buah msti tapau mangga muda utk dia je.sy xmkn pun😂.n paling lawak nya masa hari ra
..read
Sbnrnye Suami sy xde la arok sgt dgn durian,tp ble sy ngandung ni hari2 bedal durian dgn ayam gunting yg jual kt jusco tu,,ayam gunting yg uncle bob dye xnk,,nk yg kt jusco jgak,,parohhhhhh nk layan t
..more
Suami sy xde mengidam.tp die alahan perfume and sakit pinggan n tulang belakang sepanjang isteri pregnant.
Sama lah husb sy.. sy dpt detect sy pregnant pn sbb pelik dia balik keje tgh² mlm tanya ada aiskrim x dlm peti.. aiskrim strawberry plak tu dia nk.. nasib baik ada.. xpnh² dia nk mkn manis² tgh mlm..
..more
mcm2 sja mngidm kn..
Suami saya ngidam durian teman dia beli durian malam2 tapi last2 tak makan sbb dia kata dia nak durian org bagi. Hahaha kelakar pun ada
baby kicking
Sy dh 28w dh start kira kicking.smlm aktif baby kicking. Hari ni mcm slow je rasa ade kicking kuat sikit tp mcm risau pulak..bila sentuh borak2 keras je perut..baby tdow ke atau mcm mana..
Hi sis..normal..tmbh fasa sekarang baby dh ad time tidur yg dia selesa..janji ad pegerakkan..kalau sis makan dia akan respon
Sy dah 30 w....mmg ssh beza kick sm mngeras...asal bby gerak..InshaAllah xda mslh...jgn langsung xda gerak..cepat2 g hosp
Sama la dear. Sy 29 weeks. Siang2 mcm kurang. Malam n pagi2 aktif. risau jgk sbb kena start kira 9pagi kan.
Saya isnin baru jmp kk... Mesti kne kira dah sbb 29w dah... Semoga kita semua x stress taw
ye..klau x cukup 10 kali dlm mase 12 gi hospital terus tau...
ubat darah tggi dan minyak kelapa dara
Hi mommy semua.ade x sapa2 yg ada darah tggi dan mkn minyak kelpa dara.boleh sy tahu bila waktu mkn minyak klpa dara.perlu x kite consume minyak klapa dara..sy pulak kene serah diri bila baby 38w.sy b
..read
Ikut cakap doctor sis
kelengkapan baby
Nk tanya mommy semua ..sy ade jumpa pakej ni kat fb .bebaloi x? sy ade req jgk nk ambik yg size 3-6m.boleh katanya.kalau kite beli satu2 harga nya lebih kurg atau lg jimat
thumb image
Bagi sy la..sy prefer beli pilih sendiri di luar sebab sy pentingkan jenis kain yg x trlalu panas utk baby. Sy ada nmpk juga post ni. Dan sy lebih suka memilih baju butang di hadapan berbanding romper
..more
air kelapa
Hi nk tanya mommy semua.sy dh 27w boleh minum air kelapa ori x.lama sgt dh tringin .sebelum ni ade minum tp sikit je .xpuas ati minum.😁
Boleh sis, lagi digalakkan minum yg ori & bagus minum masa trimester ketiga ni.. insha Allah rahim bersih, kulit anak pun cantik
Boleh. Sy minum dr awal mengandung lg