KUCING

Hai. Macam mana nak buat Orang Faham. Kucing ni buat sy stress sgt. Saya stay rumah parents and ada 9ekor kucing yg sgt ayh sy manjakan. Ayah sy siap biar kucing die mkn dalam pinggan nasi die. Lepas tu dia mkn sekali dgn kucing. Yang buat saya tekanan jiwa bila kucing2 ni dtg nk mkn sekali. Saya tempis pun kuc8ng ni amat degil.. Bayangkan meja makan penuh dgn makanan dan kucing. Bila sy mrh. Diorg pandang sy mcm sy yg berdosa. Now saya 18week preganat. Rasa risau bila baby xgerak sgt . Nak selesai mcm mn ni.

15 Balas

Bab kucing ni sy punya mertua pn bela kucing. Jd kbrsihan out skit. Blum lagi bab bau. 😅 .. nak pulak ank sy alergik bulu kucing. Jd klau balik kg. Trpksa tido umah mak sedara suami. Masa mgndung perut 8 kt ganu tup2 kena pindah balik dekat dgn mertua. Suami cepat2 caik umah sewa. Sbb dia thu sy xkn selesa. Nsebla suami memahami. Sis cuba bincang dgn suami. Sbb org tua ni kita jugak kena jaga hati dorg wlpun kdg ap kita ckp betul. 😅 blum lg baby kluar. Nty lagi tmbah stress.. take care sis..😊

5y ago

xpe..sy byk spent ms dlm bilik ja..hahaha...

sy pon bela kucing juga, ada 9 ekor tp sy pastikan kucing2 sy bukan mcm tu.. hanya sekor saje dlm uma yg lain dok kt belakang uma...kebajikan dorg tetap dijaga.. ayah sy bila dpt tau sy peggy mmg cukup bising kucing banyak2 dlm uma, jadi kami amik inisiatif hanya sekor saje dlm uma.. better awk discuss baik2 ngn dorg kalau tak pon awk pindah cari uma lain.. itu solution terakhir la..

Sy pun suka n ada bela meow..mmg murah rezeki org ckp bela meow ni..tp klu smpai tahap cmtu rimas jgk la..xdela smpai makan sepinggan..kebersihan kena jaga jgk..tmbh2 ada org pregnant..sy kurangkan skit la main dgn meow bila pregnant ni..mgkin sis kena pindah la kot klu cmtu..atau kena la jauhkan dri klu nmpk meow2 tu..or makan sbelum or slepas tu ke..atau ckp je trs terang kt ayah..

Tak guna punya kucing,dah di pelihara nak lebih2 lagi serbu pinggan manusia..kalau aku mmg aku kurung kat kandang..kena disiplinkan..cuba budak2 yg tetiba serbu piring ayah awak,silap2 kena penampar kot sebab takda kena ajar..adoi mcm mna lah ayah awak tu sis..🤦🏻stress pula aku.

5y ago

Ye lah sis...momom dlm bilik lah kan😀

pindah. lg pon smp naik ats meja mmg sgt kotor. bulu dy halus berterbangan mmg kita x nmpk. sis nk marah2, mmg tu cara diorg, n rumah diorg. cara paling selamat sis pindah. biarlah rumah kecik pon, jnji sis n baby selesa n selamat

Faham sangat . Yela, dah tgh pregnant dengan ada kucing lagi, bulu² nya bersepah merata rata, nak makan pun ada kucing dok berkeliaran.. Jika saya pun mengamuk juga, sebelum nak makan tu, awak kurung je kucing² tu dulu

5y ago

😂 sy rs baby ni pun akn stay bkurung je. dlm bilik ni... senang.. xde la nk pk psl bulu ke pe ke... bio je..

Saya owner kucing. Kucing siap tidur dgn sy lagi. So far Alhamdulillah ok. Bab mkn mmg before sy mkn, sy bg kucing mkn dulu kenyang-kenyang.

Byknye kucing di bela... Bgtaulah ayah ckp stress dgn kucing. X selesa. Biar kucing tu outdoor.

Kalau dh duduk rumah org, kena la paham. Lainlah org buat hal dekat rumah kita 😅

5y ago

aah sy byk stay berkurung je dlm bilik. rumah org kan.

Samalah🙄 mertua aku pun lebih kurang. Nti dh ada baby sorry nk bawa blik slu