KUCING

Hai. Macam mana nak buat Orang Faham. Kucing ni buat sy stress sgt. Saya stay rumah parents and ada 9ekor kucing yg sgt ayh sy manjakan. Ayah sy siap biar kucing die mkn dalam pinggan nasi die. Lepas tu dia mkn sekali dgn kucing. Yang buat saya tekanan jiwa bila kucing2 ni dtg nk mkn sekali. Saya tempis pun kuc8ng ni amat degil.. Bayangkan meja makan penuh dgn makanan dan kucing. Bila sy mrh. Diorg pandang sy mcm sy yg berdosa. Now saya 18week preganat. Rasa risau bila baby xgerak sgt . Nak selesai mcm mn ni.

15 Balas
Tulis jawapan
VIP Member

Bab kucing ni sy punya mertua pn bela kucing. Jd kbrsihan out skit. Blum lagi bab bau. 😅 .. nak pulak ank sy alergik bulu kucing. Jd klau balik kg. Trpksa tido umah mak sedara suami. Masa mgndung perut 8 kt ganu tup2 kena pindah balik dekat dgn mertua. Suami cepat2 caik umah sewa. Sbb dia thu sy xkn selesa. Nsebla suami memahami. Sis cuba bincang dgn suami. Sbb org tua ni kita jugak kena jaga hati dorg wlpun kdg ap kita ckp betul. 😅 blum lg baby kluar. Nty lagi tmbah stress.. take care sis..😊

Baca lagi
1y ago

xpe..sy byk spent ms dlm bilik ja..hahaha...

Semenjak sya preggy,dia hairan apasal dia dikurung😆temenung sat.

Post reply image
5mo ago

Skrg dah buat besar dah kandang dorang.. baby pun besar 4 bulan lebih dah..

Tak guna punya kucing,dah di pelihara nak lebih2 lagi serbu pinggan manusia..kalau aku mmg aku kurung kat kandang..kena disiplinkan..cuba budak2 yg tetiba serbu piring ayah awak,silap2 kena penampar kot sebab takda kena ajar..adoi mcm mna lah ayah awak tu sis..🤦🏻stress pula aku.

Baca lagi
1y ago

Ye lah sis...momom dlm bilik lah kan😀

Faham sangat . Yela, dah tgh pregnant dengan ada kucing lagi, bulu² nya bersepah merata rata, nak makan pun ada kucing dok berkeliaran.. Jika saya pun mengamuk juga, sebelum nak makan tu, awak kurung je kucing² tu dulu

Baca lagi
1y ago

😂 sy rs baby ni pun akn stay bkurung je. dlm bilik ni... senang.. xde la nk pk psl bulu ke pe ke... bio je..

Kucing yg dah biasa dbela.dmanja mmg xkan makan saman klu awak nk mrh ke simbah air ke..dia tetap akan stay kat situ huhu..sadis tp tu la hakikat kucing..

1y ago

yela.. btul tu.. jd saya 99% dlm bilik je.. toilet pun dlm bilik.. so yep..

Kalau dh duduk rumah org, kena la paham. Lainlah org buat hal dekat rumah kita 😅

1y ago

aah sy byk stay berkurung je dlm bilik. rumah org kan.

Pindah

Pindah. Org kalo dh syg kucing tkleh watpe. 🙄

pindah. lg pon smp naik ats meja mmg sgt kotor. bulu dy halus berterbangan mmg kita x nmpk. sis nk marah2, mmg tu cara diorg, n rumah diorg. cara paling selamat sis pindah. biarlah rumah kecik pon, jnji sis n baby selesa n selamat

Baca lagi

sy pon bela kucing juga, ada 9 ekor tp sy pastikan kucing2 sy bukan mcm tu.. hanya sekor saje dlm uma yg lain dok kt belakang uma...kebajikan dorg tetap dijaga.. ayah sy bila dpt tau sy peggy mmg cukup bising kucing banyak2 dlm uma, jadi kami amik inisiatif hanya sekor saje dlm uma.. better awk discuss baik2 ngn dorg kalau tak pon awk pindah cari uma lain.. itu solution terakhir la..

Baca lagi