jarak 8tahun pada usia 39tahun

Sy mengandung anak ke4 dengan jarak 8tahun pada usia 39tahun. Siapa ada pengalaman begini...mudah tak bersalin bila jarang jauh ? Apa kisah mummy lain share plz. Apa persediaan saya nak buat? Urut ketika menjelang 36minggu ke atas ke. Makan minum apa ke untuk tenaga dan kelancaran bersalin?

7 Balas

saya jarak 5 tahun, 39tahun ank no 5.. insyallah boleh.. sy aktif pd umur ni rasanya..dan hujung2 36w sy kerap bersama.. alhamdhulillah dlm 40 minit aje amik masa utk bersalin..tiada tanda tp bukaan dh 5cm😅.. nasib g chkup.. scan doc tgok bb dh masuk laluan..try seluk dh 5cm.. tp sy minta balik dulu..ptg kol 5 baru admit kat kpj.. masa masuk labour dh 7cm.. 😂.. kol 7 masuk ubt.. 7.52pm dh bersalin.. normal delivery, x gunting tp ada koyak sikit so jahit pun x byk.. 😊..

sya bersalin ank ke-3 bulan mac hari tu berjarak 9tahun dgn ank ke-2 . itupun hamil tanpa di rancang sbb masa hamil, sya tgh mkn ubat perancang tp tetap jadi jg babynya 🤭. sya xda berurut ke apa, dlm pikiran dh set siap2 msti sakit mcm 1st time beranak. sbb dh lama kan. tp bila smpi masanya nak bersalin, sgt2 mudah. dr masuk wad 4cm smpi bersalin hya 3jam. dan paling best, xda koyak or jahit 😄.

Hi, Puan. Maaf saya tiada pengalaman. Tapi saya boleh kongsikan pengalaman mama saya. Pregnant yang kelima dengan jarak 12 tahun. Masa tu umur beliau 40 tahun. Apa yang selalu mama saya buat, beliau amalkan diet pemakanan yang sihat. Beliau suka makan beras perang. Selain itu, mama saya amalkan makan kurma, minum susu. Harap perkongsian saya ini membantu, Puan.

saya beza 14 tahun.. umur 41.. 26/9 hari tu melahirkan baby gurl.. tp saya emergency czer..sbb bayi melintang tiba² waktu 39 week.. susah nak.kata..cuma pakar ada bg nasihat yg dia xmo risiko kalau induce walaupun baby turun kebawah semula..so saya czer je..dan terus BTL..alhamdulillah..now dah hari ke 14 berpantang

saya baru lepas berpantang nie..jarak 7 tahun dari anak sulung..normal birrh alhamdulillah ok jz kawal teknik breathing sewaktu lahir dan selainnye diurus oleh allah.. tawakal aje

kawan sy jarak 9 tahun skrg tunggu hari je.. dia kata misi bgtahu haritu akan gunting juga kt bawah tu mcm beranak sulung.. sbb lama sgt jarak

2y ago

Saya pun jarak 9 tahun bru ade rezeki ank no 3..kandungan bru masuk 12minggu nurse kata anggap awk ngandung ank sulung yg ni sbb jarak lama 🤭🤭😅😅debar lain mcm

sedia kan kurma. masa tgh layan contraction tu boleh makan. org kata elok utk tambah tenaga masa push.